Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii

Discount 32,18 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 1943 ramase
SKU
BOK.0594

Volumul are la bază un serial documentar conceput, regizat, produs și narat de Oliver Stone, un proiect la care a colaborat cu istoricul Peter Kuznick.

Acum documentarul se poate viziona și pe Netflix.

Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii, de Oliver Stone și Peter Kuznick, în care veți descoperi fotografii tulburătoare și documente aproape necunoscute, prezintă apariția imperiului american și preocupările acestuia pentru securitatea națională începând din secolul al XIX-lea până în timpul administrației Obama. Autorii demonstrează, pas cu pas, că politicile aberante ale administrației Bush-Cheney își au originea în trecutul acestei națiuni și explică de ce i-a fost atât de greu președintelui Obama să imprime un nou curs țării sale. În volumul lor, concis, dar indispensabil pentru studierea istoriei americane, autorii contestă teorii considerate indiscutabile pentru a dezvălui adevărul ascuns până acum despre mărirea și decăderea imperialismului american.

„Niciodată până acum, concepte promovate de americani, precum «altruismul, mărinimia și sacrificiul de sine», nu au fost puse sub semnul întrebării cu atâta eficiență.” Jon Wiener, The Nation

„Bazată pe fapte de netăgăduit.” Ann Hornaday, The Washington Post

„Aceasta nu este istorie de dragul istoriei, ci istoria prezentului și viitorului nostru, de la Războiul Rece până la războiul împotriva terorii și a drogurilor.” Ed Vulliamy, The Guardian

Informaţii suplimentare
Autor Oliver Stone
Peter Kuznick
Traducător Mariana Alexandru
Data apariției Martie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-735-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii
Rating-ul tău

STONE, Oliver

       Oliver Stone (n. 1946) este un regizor și producător de film născut în New York. A studiat la The Hill School și, deși a fost admis la Yale University, a preferat să se mute în Vietnamul de Sud. În 1967, s-a înrolat în armata americană și s-a oferit voluntar pentru a fi trimis în Războiul din Vietnam. A fost decorat cu numeroase medalii. După ce s-a întors acasă, a urmat cursurile New York University, specializarea regie. A urmat o prodigioasă carieră în domeniul filmului, încununată cu 3 premii Oscar, alte 59 de premii și 58 de nominalizări la cele mai prestigioase festivaluri de film din întreaga lume.

KUZNICK, Peter

      Peter Kuznick este profesor de istorie și directorul Nuclear Studies Institute din cadrul American University. A urmat cursurile facultății de istorie de la Rutgers University. În tinerețe, s-a remarcat ca un apărător al drepturilor civile și un activist al mișcării împotriva Războiului din Vietnam. Este autorul mai multor volume de istorie, dintre care amintim: Beyond the Laboratory: Scientists As Political Activists in 1930s America (1987), Rethinking Cold War Culture (editor, 2001), Rethinking the Atomic Bombings of Hiroshima and Nagasaki: Japanese and American Perspectives (coautor, 2010). Împreună cu Oliver Stone a realizat seria de filme documentare The Untold History of the United States (2012).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: