Războiul din Pacific în Peleliu și Okinawa. Memoriile unui soldat

Discount 23,10 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1954 ramase
SKU
BOK.0512

BESTSELLER NEW YORK TIMES 

PREMIUL REVISTEI MEN’S JOURNAL PENTRU CEA MAI BUNĂ

POVESTE DE RĂZBOI RELATATĂ VREODATĂ

„Cu aceste memorii ale sale, Eugene Sledge a devenit mai mult decât o legendă. A devenit un cronicar, un istoric, un povestitor care transformă extremele Războiului din Pacific – teroarea, camaraderia, banalitatea și extraordinarul – în termeni pe care noi, muritorii de rând, îi putem înțelege.”  – Tom Hanks

Din experiența dură trăită ca simplu soldat în Razboiul din Pacific, E.B. Sledge a creat un volum de memorii tulburătoare. Publicat pentru prima dată în anul 1981, acesta descrie ororile uneia dintre cele mai sângeroase încleștări armate din istorie. Pierderea umanității, brutalitatea manifestată de soldații japonezi în timpul atacurilor, ura primitivă a acestora, condițiile mizere din tranșee, aspectele macabre întâlnite la tot pasul, luptele grele încheiate cu pierderi umane însemnate- așa arată războiul trăit de E.B. Sledge în prima linie. Relatând cucerirea insulelor Peleliu și Okinawa, autorul se rezumă la fapte, fără a glorifica lupta, fără sentimentalism. Așa arată cu adevărat războiul!

„Dintre toate cărțile despre Războiul din Pacific, aceasta se apropie cel mai mult de o capodoperă.” - The New York Review of Books

Informaţii suplimentare
Autor E.B. Sledge
Traducător Mihaela Doagă
Data apariției Mai 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 480
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-608-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Războiul din Pacific în Peleliu și Okinawa. Memoriile unui soldat
Rating-ul tău

SLEDGE, E.B.

       E.B. „SLEDGEHAMMER” SLEDGE (1923–2001) s-a născut și a crescut în orașul Mobile, Alabama. La sfârșitul anului 1943, s-a înscris în Corpul de Infanterie Marină al Statelor Unite ca infanterist de rând. După antrenamentul de bază, a participat la luptele din Peleliu și Okinawa, două dintre cele mai crâncene bătălii ale celui de-al Doilea Război Mondial. După înfrângerea Japoniei, Sledge a activat în forţa de ocupaţie americană din China.

Relatarea lui despre acel stagiu a fost publicată postum, în anul 2002, sub titlul China Marine: An Infantryman’s Life after World War II. După întoarcerea acasă, a absolvit o facultate, un masterat în biologie, iar în anul 1960 și-a luat doctoratul în biologie la Universitatea din Florida.

A optat, până la pensionare, pentru o carieră academică.

S-a stins din viață la 3 martie 2001.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top