Construcția de partid în noua epocă

54,90 lei
Numai 1998 ramase
SKU
BOK.0773

Cartea analizează expunerile și politicile sale privind construcția de partid – consolidarea dezvoltării politicii, ideologiei, instituționalizării și organizării partidului, lupta contra corupției, menținerea caracterului său progresist și a integrității și sporirea capacității de conducere pe termen lung. 

Încă de la Mișcarea de Recti care din Yan'an, de la începutul anilor 1940, PCC și-a format în mod treptat teoria sa sistemică a construcției de partid care acoperă dezvoltarea teoriei partidului, organizarea și conducerea. Clădit pe experiența precedentelor patru generații ale conducerii centrale a PCC, Comitetul Central condus de Xi Jinping a adus inovații majore în ceea ce privește teoria și practica construcției de partid, năzuind să propulseze dezvoltarea partidului la un nou stagiu caracterizat de o autoritate deplină și cu strictețe asupra partidului. Această carte analizează felul în care Xi Jinping a adâncit înțelegerea de către partid a principiilor, cerințelor și abordărilor construcției de partid în noua epocă.

Cartea analizează expunerile și politicile sale privind construcția de partid – consolidarea dezvoltării politicii, ideologiei, instituționalizării și organizării partidului, lupta contra corupției, menținerea caracterului său progresist și a integrității și sporirea capacității de conducere pe termen lung. Cartea mai explorează faptul că aceste sarcini sunt cheia efortului depus de partid în conducerea națiunii, în depășirea noilor provocări, ducând înainte socialismul chinezesc și depunând eforturi pentru reîntinerirea națiunii.

„Gândirea președintelui Xi Jinping cu privire la socialismul cu speci c chinezesc în noua epocă” a fost prezentată pentru prima oară la cel de-al XIX-lea Congres Național al Partidului Comunist din China (PCC), în octombrie 2017,  ind ulterior înscrisă în Constituția Partidului. Cinci luni mai târziu, în martie 2018, „Gândirea” a fost consacrată în Constituția Republicii Populare Chineze de către organul legislativ din China – Congresul Național al Poporului.

Potrivit presei chineze, „Gândirea” lui Xi Jinping ilustrează perfect ultimele realizări ale PCC în adaptarea marxismului la contextul chinezesc, integrând experiența practică și înțelepciunea colectivă a partidului și poporului.

Ca ideologie conducătoare, va călăuzi drumul Chinei către pace și dezvoltare pentru cel puțin următorul deceniu, având, fără îndoială, un impact asupra lumii întregi, având în vedere statutul actual al Chinei de putere economică. Studiile despre „Gândirea președintelui Xi Jinping cu privire la socialismul cu speci c chinezesc în noua epocă” cuprind 10 cărți scrise de oameni de știință remarcabili de la Universitatea Renmin din China. În aceste cărți, autorii își exprimă interpretările și perspectivele privind variatele aspecte ale „Gândirii”, inclusiv sursa și semni cația, cât și manifestările în construcția partidului, dezvoltarea economică și reforma, civilizația ecologică, educație, diplomație, guvernarea statului, renașterea rurală și eradicarea sărăciei.

Informaţii suplimentare
Traducător Sorin Petrescu
Data apariției Februarie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 240
Format 15 x 23 cm
ISBN 978-606-088-033-2
new_isbn 9786060880332
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Construcția de partid în noua epocă
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: