După 70 de ani. Ultimul zid

Discount 24,68 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1958 ramase
SKU
BOK.0591

În ciuda tuturor asalturilor externe, China rămâne ULTIMUL ZID în calea globalizării cultural-identitare pe fond economic. 

În fața globalizării, proces similar și posibil premergător unui nou tip de război, pe altă dimensiune și de altă anvergură, singura țară care pare să rămână ferm pe poziție este China. Aceasta prezintă o listă de subiecte pe care nu le negociază, neacceptând să fie puse sub semnul întrebării de către străini. Între acestea se regăsesc aspecte culturale, religioase, libertățile și drepturile și, nu în ultimul rând, ordinea politică și economică internă. În ciuda tuturor asalturilor externe, China rămâne ULTIMUL ZID în calea globalizării cultural-identitare pe fond economic. Modelul chinez continuă să se regenereze și să se reinventeze, acceptând influențe externe numai după o prealabilă și profundă adaptare la criteriile locale. China își păstrează și își promovează cu putere rădăcinile și resursele legendare, poveștile și istoria, fiecare copil născut fiind conectat la o uriașă conștiință culturală, care începe cu Pangu și se termină cu liderul din prezent. Dan Tomozei

Informaţii suplimentare
Autor Dan Tomozei
Data apariției Martie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 448
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-721-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:După 70 de ani. Ultimul zid
Rating-ul tău

TOMOZEI, Dan

          În perioada 1992–2010 a activat în presa locală şi naţională din România, unde a fost corespondent, redactor, redactor‑şef, producător la: Tribuna din Sibiu, Mediafax, PRO TV, Jurnalul Naţional, Dacii liberi. A fost desemnat în mai multe rânduri jurnalistul anului în presa locală şi naţională, recompensat cu premii şi burse naţionale şi europene pentru activitatea jurnalistică. Din octombrie 2010 este expert al secţiei de limbă română - Radio China Internaţional.

Este autorul volumelor: Iluzia Democraţiei (2010), Descoperind China-Beijing (2012), Dialoguri la Beijing (2013), Diplomaţia Panda, ediția I (2014), Diplomaţia Panda, ediția a II-a (2015).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: