Valori chinezești. Cultura tradițională și valorile contemporane

74,50 lei
Numai 2000 ramase
SKU
BOK.0775
Cultura tradițională și valorile contemporane

Cultura chinezească se poate compara cu cocorul cu coroană roșie, o emblemă a longevității în China: părțile albe și negre ale trupului păsării reprezintă confucianismul și taoismul, tradițiile filosofice și etice indigene constituind suportul culturii tradiționale chinezești, iar pata roșu-aprins de pe frunte simbolizează cultura și etosul contemporane.

Potrivit lui Xi Jinping, eforturile de a crește și promova nucleul valorilor socialiste trebuie să se bazeze pe ceea ce este bun în cultura tradițională chinezească. Cum fiecare valoare viabilă trebuie bine înrădăcinată în tradiție și realitate, abandonându-și moștenirea, o națiune își taie venele sale spirituale.

Prin urmare, cultura tradițională chinezească, cu amploarea și profunzimea ei inegalabile, este esențială pentru China, dacă e ca aceasta să câștige o poziție fermă în lume. În acest sens, epoca actuală ne cere să privim nucleul valorilor contemporane din China prin lentilele culturii sale tradiționale, să revizuim teoriile vechi ale valorilor sociale, dezvoltând, în același timp, tot ce este bun în tradițiile culturale din China într-un mod creativ și inovator.

Informaţii suplimentare
Traducător Sorin Petrescu
Data apariției Ianuarie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 224
Format 15 x 23 cm
ISBN 978-606-793-999-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Valori chinezești. Cultura tradițională și valorile contemporane
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: