Carmilla și alte nuvele

Discount 6,90 lei Preţ standard 16,50 lei
Numai 1964 ramase
SKU
EDU.274

Carmilla, publicată în 1872, este probabil cea mai cunoscută nuvelă a sa. Se pare că aceasta a reprezentat o sursă de inspirație pentru celebrul roman al lui Bram Stocker, Dracula.

Carmilla, publicată în 1872, este probabil cea mai cunoscută nuvelă a sa. Se pare că aceasta a reprezentat o sursă de inspirație pentru celebrul roman al lui Bram Stocker, Dracula. Nuvela prezintă povestea unei tinere englezoaice care locuiește cu tatăl ei într-un vechi palat din Stiria, regiune situată în sud-estul Austriei, și care ajunge sub influența Carmillei, o femeie vampir atrasă de ființe de același sex cu ea. Vampirul, în viziunea lui La Fanu este o ființă socială, puțin excentrică, situată între viață și moarte, care nu este nici rea, dar nici bună, ci se comportă confom instinctului său de prădător.

Informaţii suplimentare
Autor Joseph Thomas Sheridan Le Fanu
Traducător Cristina Jinga
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției avril 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 208
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-782-056-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Carmilla și alte nuvele
Rating-ul tău

LE FANU, Joseph Thomas Sheridan

        Joseph Thomas Sheridan Le Fanu (1814-1873), scriitor de origine irlandeză, este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori de povestiri gotice din literatura secolului al XIX-lea. Multe dintre operele sale se bazează pe o implicare puternică a supranaturalului, deși, de cele mai multe ori, este lăsată ca posibilă și o explicație științifică, „naturală”.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top