Călărețul fără cap

Autor:

Mayne Reid

24,90 lei
Numai 1916 ramase
SKU
EDU.310

Acțiunea romanului Călărețul fără cap, apărut în 1865, se petrece în Texas, în secolul al XIX-lea, după războiul mexicano-american, când coloniștii erau încă amenințați de atacurile indienilor.

Acțiunea romanului Călărețul fără cap, apărut în 1865, se petrece în Texas, în secolul al XIX-lea, după războiul mexicano-american, când coloniștii erau încă amenințați de atacurile indienilor. Louise Pointdexter, frumoasa fiică a unui plantator bogat, este curtată de doi bărbați – arogantul căpitan Casey Callhown, vărul ei, și mustangerul Maurice Gérald, un tânăr irlandez. Callhown complotează să își elimine rivalul, dar fratele Louisei, Henry Pointdexter, este ucis și toate indiciile duc către Maurice, care va fi acuzat de crimă.

În același timp, în prerie apare un straniu călăreț fără cap care îi îngrozește pe toți cei care îl întâlnesc. Înainte ca misterul călărețului fără cap să fie rezolvat, iar asasinul lui Henry să fie adus în fața justiției, au loc multe întâmplări ciudate.

Informaţii suplimentare
Autor Mayne Reid
Traducător Marcel Gafton și Ecaterina Șișmanian
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției aprilie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-339-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Călărețul fără cap
Rating-ul tău

REID, Mayne

       Mayne Reid (1818–1883), scriitor american de origine irlandeză, este autorul mai multor romane de aventuri care i-au captivat pe copiii din numeroase țări ale lumii. Debutul său literar a avut loc în 1842, scriind atât proză, cât și poezie, iar mai târziu piese de teatru. Din 1843 a lucrat ca jurnalist, iar în 1846, când a început războiul mexicano-american, s-a alăturat unui regiment de infanterie ca voluntar. În urma unei bătălii, tânărul ofițer a fost rănit, în timp ce conducea un atac. A fost promovat la rangul de locotenent, deși el însuși s-a numit și a fost menționat de multe ori ca fiind căpitan. Călătoriile și experiențele de viață i-au folosit drept sursă de inspirație pentru cărțile sale, autorul purtându-i pe cititori în locuri sălbatice, puțin cunoscute la acea vreme: vestul Statelor Unite ale Americii, Mexic, Africa de Sud, Asia. Printre aceste romane se numără: The Rifle Rangers (1850), The Scalp Hunters (1851), The Desert Home (1851), The White Chief (1855), The Boy Hunters (1855), The Quadroon (1856), The War Trail (1857), Osceola the Seminole (1858), The Giraffe Hunters (1867) și The Man-Eaters (1878).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top