Biologie. Manual pentru clasa a VI-a

Discount 26,98 lei Preţ standard 41,50 lei
Numai 1940 ramase
SKU
EDU.533

Cinci motive pentru a alege manualul:

  1. Conținutul sistematizat și accesibil, gândit ca un permanent dialog cu elevul, urmat de un feedback corespunzător, cu activități care ajută profesorul să poată dirija învățarea, atât în timpul lecțiilor, cât și în afara acestora. Sunt prezentate modele pentru implicarea elevilor în realizarea de  activități noi: proiecte, portofolii, rezolvarea de probleme, care îi stimulează să depășească obstacole găsind calea către o soluție.
  2. Maniera inovatoare în care este conceput: provoacă elevul să analizeze, să aplice, să extragă informaţii sau să exerseze cunoştinţele prin joc didactic, oferind un mod de învăţare bazat pe înţelegere şi explicare, nu pe memorare şi reproducere. Activitățile de învățare variate, antrenante și dinamice şi diversitatea tipurilor de interacţiune (elev-elev, elev-profesor) stimulează curiozitatea elevului şi îl menţin implicat activ în procesul învăţării.
  3. Asigură interdisciplinaritatea, atât prin interpretarea unor texte literare în corelație cu conținuturile științifice, cât și prin activități care presupun: competențe digitale, aprecierea matematică a unor caracteristici, fenomene, procese din mediul înconjurător.
  4. Promovează aplicarea cunoştinţelor asimilate în situaţii reale de viaţă, asigurând astfel transferul informaţional, exersarea capacităţilor de investigaţie ştiinţifică, stimularea motivaţiei pentru protejarea naturii şi formarea unei atitudini responsabile față de mediul natural. Stimulează formarea unor deprinderi pentru igiena individuală și colectivă, dar și adoptarea unui stil de viață sănătos.
  5. Conținuturile și activitățile propuse dezvoltă unele abilități sociale ale elevilor – capacitatea de a coopera și de a lucra împreună cu ceilalți și empatia. Elevii sunt încurajați să dezvolte concepte noi și să privească lucrurile din perspective diferite, sunt provocați să se implice în autoevaluare și interevaluare, precum și în rezolvarea unor situații-problemă.
Informaţii suplimentare
Autor

Silvia Olteanu (coordonator)
Iuliana Tanur
Camelia Manea
Corina Kodjabashija
Camelia Afrim
Ștefania Giersch

Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Septembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 128
Format 20,50 x 26 cm
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Biologie. Manual pentru clasa a VI-a
Rating-ul tău

Silvia Olteanu, profesor gradul didactic I, formator, președinte al Asociației Profesorilor de Biologie „Ecoterra”, autor de manuale (Biologie. Manual pentru clasa a V-a, Biologie. Manual pentru clasa a VI-a, aflate în uz) și de auxiliare școlare.

Iuliana Tanur, profesor gradul didactic I, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, metodist, mentor, formator, expert POSDRU, autor de manuale (Biologie. Manual pentru clasa a V-a, Biologie. Manual pentru clasa a VI-a, aflate în uz) și de auxiliare școlare.

Camelia Manea, profesor gradul didactic I, autor de manuale (Biologie. Manual pentru clasa a V-a, Biologie. Manual pentru clasa a VI-a, aflate în uz) și de auxiliare școlare.

Ștefania Giersch – profesor gradul didactic I, Școala Gimnazială Filipeștii de Târg, Prahova, autor de manuale și auxiliare școlare.

Camelia Afrim – profesor gradul didactic I la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din București, inspector școlar pentru biologie la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (2013–2021), autor de manuale și auxiliare școlare.

Corina Kodjbashija, doctor în biologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național „Elena Cuza” din București, metodist, mentor, autor de manuale (Biologie. Manual pentru clasa a VI-a, aflat în uz) și de auxiliare școlare.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top