Binecuvântați fie spionii. Istoria secretă a Mossad-ului de la origini până în 1999

Discount 32,94 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1941 ramase
SKU
BOK.0565

Binecuvântați fie spionii ne dezvăluie Mossad-ul așa cum este el de fapt: genial, nemilos, imperfect, dar, în cele din urmă, extraordinar

Creat în 1951 pentru a asigura viitorul greu încercatului stat israelian, Mossad-ul a pus la cale de-a lungul timpului cele mai îndrăznețe asasinate, acțiuni de spionaj și campanii de combatere a terorismului.

Pentru prima oară, în urma unor interviuri realizate cu ușile închise de autor cu agenți, informatori și șefi ai unor rețele de spionaj ale serviciului secret, pe baza unor documente clasificate și a informațiilor furnizate de surse strict confidențiale, adevărul despre Mossad este pe punctul de a ieși la iveală. De la prinderea criminalilor naziști după cel de-al Doilea Război Mondial și până la obținerea unor informații secrete despre tehnologia atomică deținută de SUA, care i-au permis Israelului să înceapă propriul program de realizare a armelor nucleare, Binecuvântați fie spionii ne dezvăluie Mossad-ul așa cum este el de fapt: genial, nemilos, imperfect, dar, în cele din urmă, extraordinar.

„Spune lucrurile așa cum au fost – și cum sunt încă.” Meir Amit, fost director general al Mossad-ului 

„Gordon Thomas are o înțelegere profundă a istoriei. Aceasta este una dintre puținele lucrări care surprind adevarata natură a guvernului israelian și felul în care gândește elita politică israeliană. O lectură obligatorie pentru oricine vrea să cunoască istoria modernă a Orientului Mijlociu.” Ari Ben-Menashe, fost consilier al prim-ministrului Yitzhak Shamir

Informaţii suplimentare
Autor Gordon Thomas
Traducător Alexandra Dovăncescu și Gabriela Mitrovici
Data apariției Noiembrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 480
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-690-2
new_isbn 9786067936902
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Binecuvântați fie spionii. Istoria secretă a Mossad-ului de la origini până în 1999
Rating-ul tău

THOMAS, Gordon

        Gordon Thomas (1933–2017) este un jurnalist de investigații galez, bine cunoscut pentru numeroasele cărți dedicate serviciilor secrete. A debutat in 1969 cu lucrarea intitulată The Day the World Ended, scrisă în colaborare cu Max-Morgan Witts. Au urmat alte 52 de volume vândute în peste 50 de milioane de exemplare, dintre care amintim: Journey Into Madness: The True Story of Secret CIA Mind Control and Medical Abuse (1989), Gideon’s Spies: The Secret History of the Mossad (1999, apărută și în traducere românească în 2003 sub titlul Istoria secretă a Mossad-ului: spionii lui Ghedeon), Secret Wars: One Hundred Years of British Intelligence Inside MI5 and MI6 (2009). A fost răsplătit cu International Television Award la Festival de Television de Monte-Carlo, cu două premii acordate de Mark Twain Society pentru excelență în domeniul reportajului și cu Premiul Edgar Allan Poe pentru volumul Shipwreck: The Strange Fate of the Morro Castle (1972).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top