Codul Enigma. Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste

Discount 18,30 lei Preţ standard 30,50 lei
Numai 1951 ramase
SKU
BOK.0515

Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste

Matematician, filosof, întemeietor al informaticii ­și părinte al inteligenței artificiale, ALAN TURING a fost unul dintre cei mai originali ș­i mai misterioș­i gânditori ai veacului trecut. În Codul „Enigma”. Alan Turing ­și înfrângerea Germaniei naziste, David Boyle dezvăluie tainele acestui om ș­i ale carierei sale remarcabile. La numai 22 de ani, Turing a fost ales în corpul profesoral de la King’s College, Cambridge, pe baza unei teze în care demonstra teorema limitei centrale. În anul 1945, regele George al VI-lea i-a acordat Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuția sa la descifrarea mesajelor secrete transmise de nazi­ști cu ajutorul celebrei maș­ini „Enigma”. Realizările sale au fost umbrite însă de paranoia care a cuprins societatea britanică în perioada postbelică.

Hărțuit din cauza presupuselor lui vederi subversive ș­i a homosexualității sale, din care nu făcuse niciodată un secret, Turing a fost urmărit penal în 1952 ­și obligat să accepte un umilitor tratament hormonal pentru a nu fi condamnat la închisoare. Moare în 1954, la numai 41 de ani. Verdictul: otrăvire cu cianură. Moartea lui Turing a fost accidentală, aș­a cum a susținut mereu mama lui, sau a fost provocată de persecuția neîntreruptă pe care a trebuit s-o îndure? Autorul acestei cărți încearcă să ne prezinte omul neînțeles, aflat în spatele unor strălucite realizări ­științifice.

 

„Poate că tonul carții este sumbru, dar sunt o mulțime de lucruri frumoase în ea.” - Anne Ashworth, Times

Informaţii suplimentare
Autor David Boyle
Traducător Alexandra Limoncu
Data apariției Mai 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 144
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-601-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Codul Enigma. Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste
Rating-ul tău

BOYLE, David

       DAVID BOYLE (n. 1958) este un autor și jurnalist britanic care a scris mai multe cărți de istorie și despre noile idei în economie, finanțe, afaceri și cultură. Dintre volumele sale amintim: Authenticity: Brands, Fakes, Spin and the Lust for Real Life, 2004; Blondel’s Song: The Capture, Imprisonment and Ransom of Richard the Lionheart, 2005; The Age to Come. Authenticity, Postmodernism and How to Survive What Comes Next, 2013 etc.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top