Rămas-bun, Budapesta! Un roman despre Revoluția ungară

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1990 ramase
SKU
BOK.0833

Familie și libertate – merită să lupți pentru ceea ce contează cu adevărat.

Budapesta, 1952. Când Katalin și tatăl ei, Márton, sunt treziți  de sunetul soneriei în toiul nopții, asta poate însemna un singur lucru: Poliția Secretă a venit să-l aresteze pe bărbat, acuzându-l  de acțiuni subversive. Dar Katalin știe că tatăl ei este nevinovat.

În societatea comunistă, în care oamenii obișnuiți trăiesc cu frica de temuta Poliție Secretă, suspiciunea și trădarea sunt la ordinea zilei. În timp ce tatăl ei îndură suferința de a fi acuzat pe nedrept, Katalin trebuie să afle în care dintre prietenii și cunoștințele ei poate avea încredere.

Există însă un licăr de speranță. Moartea lui Stalin poate fi scânteia care să declanșeze schimbarea.

În octombrie 1956, o demonstrație condusă de studenți se transformă rapid într-o luptă sângeroasă pentru răsturnarea  detestatului regim comunist. Confruntați cu tancurile sovietice, tineri și bătrâni ies în stradă, înarmați cu cocktailuri Molotov, curaj și inventivitate.

Katalin și cei pe care îi iubește trebuie să lupte pentru libertate și, în cele din urmă, pentru supraviețuire.

Presărat cu detalii istorice autentice, Rămas-bun, Budapesta! este un roman emoționant despre curaj, sacrificiu și neabătuta căutare umană a libertății.

„Am participat la fiecare moment sfâșietor al acestei cărți... trăind și respirând fiece clipă de bucurie și durere.” Cititor Goodreads

 „O poveste care vă va aduce lacrimi în ochi pe măsură ce veți afla despre soarta lui Katalin și a familiei ei.” Cititor Amazon.com

„Am început să citesc despre Revoluția ungară în 2013 și am decis rapid că este un subiect excelent pentru un roman. Perioada Războiului Rece, un regim comunist opresiv, tancuri sovietice, o Poliție Secretă brutală și oameni obișnuiți care se revoltă în căutarea libertății. Cum să nu fie un subiect pasionant, cel puțin din perspectiva unui romancier?” Margarita Morris

Informaţii suplimentare
Autor Margarita Morris
Traducător Carla Georgescu
Imprint Corint Fiction
Data apariției August 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 352
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-099-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Rămas-bun, Budapesta! Un roman despre Revoluția ungară
Rating-ul tău

Margarita Morris s-a născut în Harrogate, North Yorkshire. A studiat Limbi Moderne la Jesus College, Oxford, și a lucrat în domeniul IT unsprezece ani.

În vremea studenției, a vizitat Berlinul și a văzut cu ochii ei efectele nefaste ale Zidului Berlinului. Această experiență a determinat-o să scrie, mai târziu, primul său roman, Portocale pentru Crăciun, care a figurat pe lista scurtă pentru Amazon Breakthrough Novel Award în 2014.

Romanul Rămas-bun, Budapesta!, despre Revoluția ungară din 1956, a apărut în limba româna în 2022, în imprintul Corint Fiction.

Pasiunii sale pentru Epoca victoriană i se datorează romanul The Sleeping Angel. În seria Scarborough Fair, genul historical mystery se întâlnește cu thrillerul contemporan, într-o aventură de neuitat. Cel mai recent roman al ei este A Long Way From Warsaw, o ficțiune istorică despre Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Locuiește în Oxfordshire, cu soțul și cei doi fii.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: