pentru comenzi mai mari de 200 lei
Oliver Twist
- 480 pagini
- 13 x 20 cm
- Flexicover
- vezi toate detaliile
„Acum suntem gata să-l abordăm pe Dickens. Suntem gata să-l acceptăm pe Dickens. Suntem gata să ne bucurăm de Dickens. Când am avut de-a face cu Jane Austen, a trebuit să depunem un oarecare efort pentru a ne alătura doamnelor în salon. În cazul lui Dickens, rămânem la masă cu paharul nostru de porto rubiniu. Cu Dickens ne deschidem… Pur şi simplu ne lăsăm în voia glasului său… Dacă nu putem să savurăm literatura, atunci hai să renunţăm la tot şi să ne concentrăm pe benzile desenate, pe filmele video, pe bestsellerurile săptămânii. Dar eu cred că Dickens se va dovedi mai puternic.” – VLADIMIR NABOKOV
„Desigur, ar fi absurd să se afirme că Dickens este un scriitor imprecis sau pur şi simplu melodramatic. O mare parte din scrierile lui sunt extrem de realiste, iar în privinţa forţei sale de evocare vizuală, probabil că nu a fost niciodată egalat. Odată ce Dickens a descris ceva, imaginea îţi rămâne în minte pentru întreaga viaţă.” – GEORGE ORWELL
Autor | Charles Dickens |
---|---|
Traducător | IRINA BENEA |
Data apariției | August 2015 |
Copertă | Flexicover |
Nr. pagini | 480 |
Format | 13 x 20 cm |
ISBN | 978-606-93685-6-5 |
DICKENS, Charles
CHARLES (JOHN HUFFAM) DICKENS s-a născut la Portsmouth, Hampshire, în 1812, fiind al doilea copil al lui John Dickens, funcţionar naval, şi al soţiei acestuia, Elizabeth Barrow Dickens. La vârsta de 12 ani, când tatăl său este închis ca urmare a datoriilor acumulate, Charles este nevoit să abandoneze şcoala şi să muncească pentru a-şi întreţine familia. Spre sfârşitul adolescenţei, începe să lucreze ca jurnalist. Publică în foileton Sketches by Boz(Schiţe de Boz, 1835–36), apoi The Posthumous Papers of the Pickwick Club (Documentele postume ale Clubului Pickwick, 1836-37), care, în ciuda unor inconsecvenţe privind construcţia personajelor, au cunoscut un succes răsunător. Cariera de romancier rămâne legată în continuare de jurnalism — în 1850 devine editorul revisteiHousehold Words (în care apar multe dintre scrierile sale), iar din 1859 şi până la moartea sa redactează All the Year Round. Primul său roman foileton este Oliver Twist (1837–39). Cu Nicholas Nickleby (1838–39), calităţile inimitabile ale scrierilor sale sunt unanim recunoscute. După romanul istoric Barnaby Rudge (1840), apare The Old Curiosity Shop (Magazinul de antichităţi, 1840–41). Ca urmare a vizitei în America, cu prilejul unor lecturi publice din propria sa operă, scrie impresiile de călătorie American Notes (Note americane, 1842) şi Martin Chuzzlewit(1843–44). Publică apoi povestirea A Christmas Carol (Colindă de Crăciun, 1843), The Chimes (Clopotele, 1845) şi Dombey and Son (Dombey şi fiul, 1846–48). David Copperfield (1849–50) marchează un moment de cotitură în evoluţia scrisului său. Urmează Bleak House (Casa umbrelor, 1852–53), Hard Times (Timpuri grele, 1854) şi Little Dorrit (Micu]a Dorrit, 1855–57), apoi un al doilea roman istoric, A Tale of Two Cities (Povestea celor două oraşe,1859). Great Expectations (Marile speranţe, 1860–61) este considerat cel mai bun roman al său. Publică apoi Our Mutual Friend (Prietenul nostru comun,1864–65), după care începe The Mystery of Edwin Drood (Misterul lui Edwin Drood, 1870), roman care rămâne neterminat, autorul murind subit, în urma unei crize de apoplexie.
CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!
Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.
Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.
Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!