Limba şi literatura română. Manual pentru clasa a VI-a

Discount 49,90 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1987 ramase
SKU
EDU.540

Cinci motive pentru a alege manualul:

  1. Liantul tematic al manualului este povestea. În forme variate, lecțiile din cele patru domenii de conținut reiau această temă. Dincolo de caracterul atractiv al temei, ea este, de fapt, o veritabilă poartă de intrare în imaginarul literar și-n jocul fanteziei și-al reflecției referitoare la valori și relațiile dintre oameni, cu mijloace adecvate vârstei elevilor. În plus, permite un grad mai mare de originalitate decât de obicei la nivelul activităților de învățare propuse.
  2. Texte bine alese, ofertante atât la nivelul valorii estetice (textele literare), cât și la acela al varietății limbajelor și al deschiderii către experiența de viață a elevilor.
  3. Este remarcabil, înainte de toate, echilibrul benefic între vechi și nou. Textele literare alese aparțin fie unor autori clasici (Vasile Alecsandri, Alecu Donici, Barbu Delavrancea, Cezar Petrescu etc.), fie unor contemporani (Simona Antonescu, Dan Coman, Moni Stănilă). În toate cazurile, este vorba de texte „frumoase” nu doar în sens estetic, ci și prin conținutul lor în același timp simplu și rafinat, ludic și grav, accesibil și sursă veritabilă de problematizare. La fel de interesante sunt textele-suport de la lecțiile de limbă română, redactare și comunicare, în cazul cărora s-a acordat o atenție sporită problemelor de exprimare corectă.
  4. Activități de învățare multiple și variate, la intersecția metodelor tradiționale și moderne, cu accentul pus pe dialog, pe implicarea activă a elevilor.
  5. Confort vizual: manualul utilizează o paletă cromatică diferită pentru fiecare domeniu de învățare și ilustrații variate, atractive, cu funcții multiple (expresivitate vizuală, informație, mesaj simbolic, umor, ludic). Ilustrațiile contribuie, în felul acesta, atât la educația estetică a elevilor, cât și la îmbogățirea experienței lor de cunoaștere.
Informaţii suplimentare
Autor

Dumitrița Stoica (coordonator), Ramona Jitaru, Natașa-Delia Maier, Laura Neacșu, Viorica Oleinic, Alina Petri, Ioana Trempe

Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției сентября 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 224
Format 20,50 x 26 cm
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Limba şi literatura română. Manual pentru clasa a VI-a
Rating-ul tău

DUMITRIȚA STOICA (coordonator) – profesoară la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, grad didactic I, doctor în filologie, autoare de manuale pentru cele patru clase de liceu, autoare de auxiliare didactice atât pentru gimnaziu, cât și pentru liceu (12 titluri), prozatoare, autoare de eseuri, critică literară, articole de opinie, publicate în diverse reviste culturale.

RAMONA JITARU – profesoară la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, grad didactic I, doctor în filologie, autoare de cărți și articole în diverse reviste de specialitate, membră în comisii naționale, membru ANPRO (Asociația Profesorilor de Română „Ioana Em. Petrescu” Cluj); în această calitate participă la evenimentele anuale ale asociației (un simpozion național și Lecturiada elevilor).

NATAȘA-DELIA MAIER – profesoară la Liceul Internațional „IOANID” din București, grad didactic I, doctor în filologie, expert PISA, autoare de lecții în programul „TeleȘcoala”, autoare de articole în diverse reviste de specialitate, 10 ani de experiență în predarea limbii române ca limbă străină la Centrul de Studii Românești al Facultății de Litere, Universitatea din București, membră în comisii naționale, membru ANPRO; în această calitate participă la evenimentele anuale ale asociației (un simpozion național și Lecturiada elevilor).

LAURA NEACȘU – profesoară la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, grad didactic I, autoare de auxiliare școlare și articole în diverse reviste de specialitate, membru ANPRO; în această calitate participă la evenimentele anuale ale asociației (un simpozion național și Lecturiada elevilor).

VIORICA OLEINIC – profesoară la Liceul „Da Vinci”, Chișinău, grad didactic superior, autoare a 61 de lecții filmate pe platforma Educație Online, autoare de auxiliare didactice și articole în reviste de specialitate, membră ANPRO.

ALINA PETRI – profesoară la Liceul Teoretic „Elf” din Cluj-Napoca, grad didactic I, formator național în domeniul didacticii disciplinelor filologice din 2007, coautor și coordonator de programe de formare acreditate furnizate de CCD Cluj (2009-2012), de Institutul de Științe ale Educației (2003- 2011) și de ANPRO, începând cu anul 2007, autoare de articole în volume colective și în diverse reviste de specialitate, membru ANPRO; în această calitate participă la evenimentele anuale ale asociației (un simpozion național și Lecturiada elevilor).

IOANA TREMPE – profesoară la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, profesor metodist al ISJ Bihor, grad didactic I, titlu de doctor în filologie, membră în comisii naționale, autoare de cărți, studii și articole în diverse reviste de specialitate, membru ANPRO; în această calitate participă la evenimentele anuale ale asociației (un simpozion național și Lecturiada elevilor).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top