Din zbuciumul captivităţii. Centenarul Primului Război Mondial

Discount 13,14 lei Preţ standard 21,90 lei
SKU
BOK.0225

Centenarul Primului Război Mondial.

De la 3 noiembrie 1916 la 30 iunie 1918

Colecția Corint Istorie cu blazon comemorează centenarul Primului Război Mondial cu o nouă lucrare dedicată adulților pasionați de povestea unei lumi care a strălucit prin spiritul de sacrificiu și simțul datoriei.

„Eroii nu stau pe gânduri, nu se lasă purtaţi de zbuciumări sufleteşti. Ei acţionează. Imaginaţia lor e legată de lucruri concrete şi imediate. De cele mai multe ori sunt obligaţi să răspundă realităţii date: să ţină focul aprins, să caute ceva de mâncare, să facă rost de o haină în plus, să aşeze paiele aşternutului, să găsească o bucăţică de pâine şi un blid de lături. Ofiţerii umblă fiecare cu câte un ciob de oală sau cu câte o cutie goală de conserve în mână; în haine murdare şi zdrenţuite, necontenit flămânzi şi îngheţaţi [...].”

                                                                                                                                                                                                                                  Ion Bulei

Informaţii suplimentare
Autor Maior Gheorghe Caracas
Data apariției Aprilie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-008-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Din zbuciumul captivităţii. Centenarul Primului Război Mondial
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

CARACAŞ, Gheorghe

GHEORGHE CARACAŞ a fost ofițer al Armatei Regale Române. În timpul Primului Război Mondial a fost luat prizonier de către germani. În urma experienței prizonieratului, a scris cartea Din zbuciumul captivității, publicată în 1920 și premiată de Academia Română.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top