Dosarul București

Discount 47,63 lei Preţ standard 63,50 lei
Numai 1984 ramase
SKU
BOK.0860

În lumea spionajului din timpul Războiului Rece, viața nu prețuiește mare lucru și nimic nu este ceea ce pare.

Premii:

  • Chanticleer International Book Awards 2020 for Global Thrillers
  • 2022 National Indie Excellence Award for Thriller
  • 2022 American Fiction Award for Mystery/Suspense: Historical
  • Roman finalist la International Book Award 2022 for Thriller/Adventure

Bill Hefflin este un bărbat dezrădăcinat – fără viață personală, fără patrie, fără iubire. La începutul revoltei din 1989 din România, agentul CIA Bill Hefflin – un român deziluzionat care trăiește în SUA – ajunge la București, la insistențele lui Boris, numele de cod al contactului său KGB. Pe măsură ce Hefflin este implicat într-o revoltă care se transformă într-o revoluție brutală, nimic nu este așa cum pare, nici măcar căutarea iubirii lui din copilărie, care a căpătat proporții mitice în mintea sa.

Asistând la evenimentele sângeroase care se desfășoară cu o viteză amețitoare, Hefflin își dă seama că revoluția este manipulată de forțe externe, inclusiv de CIA, precum și de Boris – păpușarul care pare să tragă toate sforile vieții lui Hefflin.

O combinație între Identitatea lui Bourne de Robert Ludlum și Spionul care a ieșit din joc de John le Carré

 

Dosarul București este un portret realist și fascinant al activităților de spionaj din timpul Revoluției Române din 1989, care amintește de cele mai bune romane ale lui John le Carré. Parțial Bond, parțial Bourne, analistul CIA Bill Hefflin caută miliarde furate, rezolvă mistere și se ferește de asasini în mijlocul haosului produs de un masacru sângeros și de o lume aflată în plină schimbare geopolitică. Recomand călduros.”

William Bernhardt, autor de bestsellere New York Times 

 

„Noul thriller Dosarul București este o lectură de neratat, mai ales pentru fanii lui John le Carré. O poveste tensionată, cu un ritm amețitor și cu un final imprevizibil! Autorul își cunoaște bine subiectul. Nu te puteai plimba prin Bucureștiul anilor 1980 fără să nu dai de un spion sau de agenții Securității.”

Anderson Harp, autorul seriei thriller William Parker

 

 „Dosarul București se citește compulsiv... William Maz a scris o poveste sfâșietoare, plină de acțiune, despre dragostea pierdută și recâștigată, în vreme ce urmărim un expat care se întoarce în România în căutarea propriului trecut și a iubirii vieții sale, pe fundalul violent al revoltei poporului român împotriva regimului comunist  corupt al lui Ceaușescu.”

Jon Land,  autor de bestsellere USA Today


„Brutal de realist în prezentarea efectelor războiului și ale Realpolitik, dar și emoționant de personal și nostalgic, Dosarul București oferă suficient suspans cititorului, încât să-l facă să uite de problemele lumii pentru o vreme și să reflecteze la imaginea mitică a inocenței și dragostei copilăriei.”

Joan Baum, de la National Public Radio

Informaţii suplimentare
Autor

William Mazz

Traducător Mihaela Sofonea
Imprint Corint Fiction
Data apariției Noiembrie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 432
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-134-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dosarul București
Rating-ul tău

Născut în București, William Maz a emigrat în SUA pe când era copil. Este absolvent al Universității Harvard și al Facultății de Medicină Mount Sinai. După un rezidențiat la Yale ca medic anestezist, a practicat medicina și, în acea perioadă, și-a dezvoltat pasiunea pentru scris ficțiune. A studiat scrierea creativă la Harvard, New School și The Writer’s Studio din New York, iar acum s-a dedicat exclusiv scrisului. Dosarul București este romanul său de debut.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top