De la Palatul Domnesc la Palatul Regal

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1944 ramase
SKU
BOK.0351

De la Palatul Domnesc de pe Podul Mogoșoaiei la Palatul Regal de pe Calea Victoriei

Arhitectură și decoruri (1866–1947) 

Grație unei bogate iconografii constituite din imagini mai puțin cunoscute sau inedite și unei minuțioase documentații în Arhivele Naționale privilegiind arhitectura și artele decorative, sunt evocați mai bine de o sută de ani din zbuciumata istorie bicentenară a palatului care, de la casa neoclasică a lui Dinicu Golescu de pe Podul Mogoșoaiei, devenită Curte Domnească sub Alexandru Dimitrie Ghica și reședință a domnitorilor Alexandru Ioan I Cuza și Carol I, la eclecticul edificiu din Calea Victoriei al regilor Carol I și Ferdinand I, și cel Art déco din vremea lui Carol al II-lea și Mihai I, a reprezentat centrul puterii politice românești.

Informaţii suplimentare
Autor Gabriel Badea-Păun
Data apariției Noiembrie 2017
Copertă Hardcover
Nr. pagini 144
Format 23 x 28 cm
ISBN 978-606-793-205-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:De la Palatul Domnesc la Palatul Regal
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

BADEA-PĂUN, Gabriel

     Gabriel Badea-Păun s-a născut la Sinaia, în 1973. Studii de istorie la Universitatea din București, doctor în istoria artei al Universității Paris IV-Sorbona (2005). A publicat mai multe volume, dintre care: Carmen Sylva, uimitoarea regină Elisabeta a României, 1843–1916, traducere din limba franceză Irina-Margareta Nistor, Editura Humanitas, București, 2003, ediție revăzută și adăugită în 2007, 2008, 2010 și 2012; versiuni în limbile franceză și germană în 2011; Portraits de société XIX–XXe siècles, prefața de Richard Ormond, Citadelles et Mazenod, Paris, 2007, cu varianta engleză The Society Portrait, from David to Warhol, traducere din limba franceză de Barbara Mellor, Vendome Press, New York și  Thames & Hudson, Londra, lucrare distinsă cu Prix du Cercle Montherlant-Académie des Beaux-Arts (Paris, 2008); Le Style Second Empire. Architecture, décors et art de vivre, Citadelles et Mazenod, Paris, 2009, lucrare distinsă cu Prix Second Empire– Fondation Napoléon (Paris, 2010); Mecena și Comanditari. Arta și mesaj politic, Noi Media Print, București, 2009; Pictori români în Franța (1834–1939), Noi Media Print, București, 2012. A fost decorat în 2009 cu ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler și în 2010, de către M.S. Regele Mihai I, cu Medalia pentru Loialitate – Regele Mihai I.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top