Viva Regina Maria!

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
SKU
BOK.0272

Un destin fabulos în reîntregirea României

Colecția Istorie cu blazon se îmbogățește cu o carte-eveniment, care marchează centenarul Primului Război Mondial: fermecătorul album Viva Regina Maria! Un destin fabulos în reîntregirea României (text, transcrierea manuscriselor din limba engleză și note de Diana Mandache).

„Îmi petrec diminețile alergând în diferite spitale, sunt o mulțime, pline deja, și încerc să îmi împart timpul și simpatiile între toate, dar nimic din ce nea fost adus de pe câmpurile de luptă nu se compară cu ororile de neconceput pe care le‑au produs bombele aruncate din aeroplane pe străzi.ˮ  Scrisoarea Reginei Maria către mama sa, 19 septembrie/2 octombrie 1916   

„Venită de tânără într‑o țară îndepărtată din sud‑estul Europei, Ma­ria a adoptat noua identitate națională și s‑a adaptat la realitățile bal­canice. Purtând aura augustei sale ascendențe, Regina Maria a devenit neașteptat de populară în anii războiului... A vizitat și a încurajat mili­tarii răniți, orfanii de război, dar și copiii din satele sărace ale Moldovei, a organizat spitale, ambulanțe și cantine. A sprijinit Crucea Roșie româ­nă și a colaborat cu societățile similare ale aliaților. Mai mult, a purtat corespondență cu șefi de stat, verii săi, prezentând situația politică a țării, iar cu personalități ale Conferinței de pace de la Paris a vorbit despre oameni, frontiere, drepturi istorice și alianțe.”

                           DIANA MANDACHE

Informaţii suplimentare
Traducător Traducere scrisori: Lia Decei
Data apariției Noiembrie 2016
Copertă Hardcover
Nr. pagini 320
Format 16.5 x 22 cm
ISBN 978-606-793-065-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Viva Regina Maria!
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top