Întoarcerea Regelui Mihai

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1949 ramase
SKU
BOK.0364

Amintirile unei prietene a familiei regale

 „A doua zi după Revoluție, Regele Mihai a simțit că locul său este în țara unde s‐a născut. La fel au înțeles, cu firească emoție, Regina Ana și fiicele lor. În lungul drum de întoarcere, neașteptat, plin de obstacole, de episoade incredibile, familia regală a avut, adeseori, un însoțitor devotat în persoana lui Danielle Maillefer, cronicar, peste ani, al acelui răstimp și – am adăuga noi – un interlocutor prețios pentru toți cei dornici să deslușească rolul actual al monarhiei în țara noastră.”  Georgeta Filitti

 

„Este întotdeauna interesant să reiei anumite discuții despre evenimentele care s‑au petrecut cu ani în urmă. Memoria înghite o mulțime de detalii pe care mai târziu istoria încearcă să le dezgroape pentru a înțelege ce s‐a întâmplat cu adevărat la un moment dat.

Adevărul este că regele a făcut zece tentative de a se întoarce în țara lui între aprilie 1990 și noiembrie 1995. Unele s‐au soldat cu vize refuzate, altele cu respingeri la sosirea pe pământ românesc.

Prima dată când regele a revenit în țară a fost la 26 aprilie 1992, când peste un milion de români l‐au aclamat pe străzile Bucureștiului. Dar numai în 1997 a primit pașaportul și a putut să se întoarcă definitiv. De aici încolo, regele își împarte timpul între România și Elveția.

Mă gândesc iar și iar la Regele Mihai, pe care am onoarea și privilegiul să‐l cunosc de atâția ani, în circumstanțe simple, familiale. Mereu demn, calm și reținut, niciun cuvânt răstit, atent cu fiecare. Toate aceste încercări de a se întoarce în țară! Câte greutăți! Câtă suferință!”

Danielle Maillefer

Informaţii suplimentare
Autor Danielle Maillefer
Traducător Luminița Brăileanu
Data apariției Octombrie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 168
Format 16.5 x 22 cm
ISBN 978-606-793-235-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Întoarcerea Regelui Mihai
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

MAILLEFER, Danielle

     Danielle Maillefer are o experiență de peste 40 de ani în domeniul informării, comunicării, leadershipului echipei și dezvoltării / managementului de proiecte. Fotograful instruit în Vevey și-a început viața profesională ca reporter în Statele Unite, Europa, Asia și Oceania. Apoi, Danielle a fost director al mijloacelor audio-vizuale pentru industrie, apoi a lucrat 6 ani la poliția din Geneva, înainte de a deveni primul șef de informații din Geneva. După această experiență, s-a întors la scris și reportaje foto pentru diverse ziare, a predat comunicarea corporatistă și și-a asumat diverse mandate în strategia de comunicare pentru administrația publică. Ea este inițiatorul Clubului de presă elvețian și membru fondator al Forumului Carieră pentru femei. După căderea Zidului Berlinului, Danielle Maillefer a lucrat timp de doi ani cu familia Regală din România, înainte de întoarcerea regelui Mihai în țară și a fost prim-secretar general al Fundației Principesa Margareta a România. A lucrat timp de 12 ani în cadrul Organizației Națiunilor Unite, cu UNICEF, la nivel de management, mai ales cu privire la conflictele de teren (fosta Iugoslavie, Africa, Orientul Mijlociu). Danielle Maillefer a lucrat pe mai multe fronturi care au marcat anii '90 - deceniu de transformări după căderea Zidului Berlinului și reechilibrarea forțelor politice - responsabilitățile sale au determinat-o să călătorească pe cinci continente și să gestioneze o serie de crize. Danielle Maillefer a fost reprezentant al Initiativelor Change-International pentru Organizația Națiunilor Unite de la Geneva și New York, o asociație implicată timp de peste 80 de ani în reconciliere. În prezent are mandate de consilier, coach și consilier comunal al comunei Chenit, Valea lui Joux.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top