Cititul ne face mai buni. Limba și literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a

Discount 52,72 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 1996 ramase
SKU
EDU.509

Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a

Lucrarea este realizată în conformitate cu actuala programă școlară de limba și literatura română. În plus, ține cont de reperele metodologice publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, în scopul  armonizării programei de liceu cu aceea de gimnaziu.

Problemele de literatură, limbă și comunicare au fost abordate integrat și preponderent aplicativ în cinci unități tematice: U 1 – Adolescența, U 2 – Școala, U 3 – Iubirea, U 4 – Lumi fantastice, U 5 – Confruntări etice. Există, de asemenea, la sfârșitul fiecăreia dintre unități texte, sugestii de lectură și exerciții pentru temele alternative (programa prevede obligativitatea studierii a cinci teme din zece). Întrucât majoritatea textelor literare alese dezvoltă o tematică bogată, lucrarea oferă posibilitatea abordării variate la acest nivel, permițând orice alegere a temelor și o organizare a demersului didactic fie urmând structura cărții, fie construind una nouă cu ajutorul secvențelor ei.

Pe lângă sintezele informative și explicative, include â numeroase și diverse exerciții cu rolul fixării unor concepte, al înțelegerii textelor și problemelor. În plus, activitățile de învățare propun deschideri frecvente către realitatea în care trăim, cu  accentul pe ceea ce este esențial, benefic în formarea unui tânăr și pe valorile civice.

La final, se oferă sugestii de rezolvare pentru unele dintre exercițiile propuse.

 

Informaţii suplimentare
Autor Ion Bogdan Lefter
Dumitrita Stoica
Dan Gulea
Dragoș Silviu Păduraru
Imprint Corint Educaţional
Data apariției August 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 280
Format 20,5 x 26 cm
ISBN 978-606-782-082-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cititul ne face mai buni. Limba și literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a
Rating-ul tău

LEFTER, Ion Bogdan

Ion Bogdan Lefter – doctor în filologie, profesor la Universitatea din București, director al Școlii Doctorale Litere, critic și istoric literar, autorul câtorva zeci de cărți de specialitate, coordonator de dicționare și îngrijitor de ediții; coordonatorul lucrării.

STOICA, Dumitrita

Dumitrița Stoica – doctor în filologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, scriitoare, autoare și coautoare de manuale, auxiliare școlare, articole de specialitate; Unitatea 1, Tema alternativă (Unitatea 2), Unitatea 3 (integral), Textul jurnalistic, Aspecte lexico-semantice, Evaluare (Unitatea 5).

GULEA, Dan

Dan Gulea – doctor în filologie, profesor gradul I didactic, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, asistent colaborator la Facultatea de Litere a Universității din București; Unitatea 4 (integral), Ana Blandiana, Dan Sociu, Elena Vlădăreanu (Unitatea 5).

PADURARU, Dragos Silviu

Dragoș Silviu Păduraru – doctor în filologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, autor de auxiliare școlare; Tema alternativă (Unitatea 1), Unitatea 2 (integral), Ioan Slavici, Textul memorialistic, Tema alternativă (Unitatea 5).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top