Cititul ne face mai buni. Limba și literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a

Discount 64,90 lei Preţ standard 71,50 lei
Numai 1856 ramase
SKU
EDU.509

Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a

Lucrarea este avizată de Ministerul Educației Naționale prin OM: 5358/01.09.2022

>> Descarcă planificarea PDF

>> Descarcă proiectul de lecţie

>> Vezi detalii în broşură

 

 

Lucrarea este realizată în conformitate cu actuala programă școlară de limba și literatura română. În plus, ține cont de reperele metodologice publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, în scopul  armonizării programei de liceu cu aceea de gimnaziu.

Problemele de literatură, limbă și comunicare au fost abordate integrat și preponderent aplicativ în cinci unități tematice: U 1 – Adolescența, U 2 – Școala, U 3 – Iubirea, U 4 – Lumi fantastice, U 5 – Confruntări etice. Există, de asemenea, la sfârșitul fiecăreia dintre unități texte, sugestii de lectură și exerciții pentru temele alternative (programa prevede obligativitatea studierii a cinci teme din zece). Întrucât majoritatea textelor literare alese dezvoltă o tematică bogată, lucrarea oferă posibilitatea abordării variate la acest nivel, permițând orice alegere a temelor și o organizare a demersului didactic fie urmând structura cărții, fie construind una nouă cu ajutorul secvențelor ei.

Pe lângă sintezele informative și explicative, include â numeroase și diverse exerciții cu rolul fixării unor concepte, al înțelegerii textelor și problemelor. În plus, activitățile de învățare propun deschideri frecvente către realitatea în care trăim, cu  accentul pe ceea ce este esențial, benefic în formarea unui tânăr și pe valorile civice.

La final, se oferă sugestii de rezolvare pentru unele dintre exercițiile propuse.

 

Ion Bogdan Lefter: coordonator

Dumitrița Stoica: Unitatea 1, Tema alternativă (Unitatea 2), Unitatea 3 (integral), Textul jurnalistic, Aspecte lexico-semantice, Evaluare (Unitatea 5).

Dan Gulea: Unitatea 4 (integral), Ana Blandiana, Dan Sociu, Elena Vlădăreanu (Unitatea 5).

Dragoș Silviu Păduraru: Tema alternativă (Unitatea 1), Unitatea 2 (integral), Ioan Slavici, Textul memorialistic, Tema alternativă (Unitatea 5).

Informaţii suplimentare
Autor

Ion Bogdan Lefter (coordonator)
Dumitriţa Stoica
Dan Gulea
Dragoș Silviu Păduraru

Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției August 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 280
Format 20,5 x 26 cm
ISBN 978-606-782-082-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cititul ne face mai buni. Limba și literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a
Rating-ul tău

Ion Bogdan Lefter – doctor în filologie, profesor la Universitatea din București, director al Școlii Doctorale Litere, critic și istoric literar, autorul câtorva zeci de cărți de specialitate, coordonator de dicționare și îngrijitor de ediții.

Dumitrița Stoica – doctor în filologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, scriitoare, autoare și coautoare de manuale, auxiliare școlare, articole de specialitate.

Dan Gulea – doctor în filologie, profesor gradul I didactic, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, asistent colaborator la Facultatea de Litere a Universității din București.

Dragoș Silviu Păduraru – doctor în filologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, autor de auxiliare școlare.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top