Capcane ale limbii române. Întrebări, răspunsuri, comentarii

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 950 ramase
SKU
EDU.555

În deplină concordanță cu noile norme cuprinse în ultima ediție a Dicționarului ortografi c, ortoepic și morfologic al limbii romane (DOOM3), lucrarea se adresează în primul rând elevilor de gimnaziu și de liceu, viitorilor candidați la diferite concursuri și examene de admitere, profesorilor, care pot găsi sugestii de predare și de cultivare a limbii, persoanelor publice prezente pe micile ecrane sau la radio și tuturor celor interesați să vorbească și să scrie corect în limba română.

Capcane ale limbii române. Întrebări, răspunsuri, comentarii repune în discuție unele aspecte practice ale exprimării orale sau scrise, în folosirea cărora se remarcă dese și flagrante încălcări ale normelor gramaticale, explicabile, în bună parte, prin faptul că limba română este una destul de complexă, cu numeroase capcane chiar pentru vorbitorii nativi, indiferent de nivelul de educație.

Aceste dificultăți nasc o serie de erori (prezente, din nefericire, chiar în mijloacele de informare în masă: presă, radio, televiziune), de nedumeriri sau de întrebări privitoare la formele lexicale, ortoepice sau ortografice recomandate într-un anume context lingvistic.

Lucrarea oferă răspunsuri simple și concise la aceste provocări lingvistice, contribuind astfel la eliminarea multor confuzii sau incertitudini lexico-gramaticale, vizibile în spațiul public.

Informaţii suplimentare
Autor

Gh. N. Vasilache

Imprint Corint Educaţional
Data apariției Noiembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 176
Format 16,5 x 23,5 cm
ISBN 978-606-088-392-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Capcane ale limbii române. Întrebări, răspunsuri, comentarii
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top