Băiatul care a îmblânzit vântul

Discount 41,18 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 983 ramase
SKU
JUN.1449

O captivantă poveste adevărată despre supraviețuire și perseverență avându-l în centru pe tânărul inventator care a adus electricitatea în satul său din Malawi.

Îmblânzitorul de vânt – un film Netflix din 2019, cu Chiwetel Ejiofor în rolul principal și, de asemenea, regizor.

Când o secetă cumplită a lovit micul sat din Malawi în care locuia William Kamkwamba, familia sa a pierdut toată recolta, rămânând fără nimic de mâncat ori de vândut. Îngrijorat, băiatul a început să studieze cărțile de știință din biblioteca satului, în încercarea de a găsi o soluție. Așa i-a venit o idee despre care credea că ar putea să schimbe pentru totdeauna viața familiei sale: să construiască o moară de vânt. Realizată din fiare vechi și piese de bicicletă, moara lui William a adus electricitate în propriul cămin și a ajutat familia să pompeze apa de care avea nevoie pentru a cultiva pământul.

 

Repovestită pentru publicul tânăr, cartea arată cum, chiar și într-o situație disperată, ideea genială a unui băiat poate schimba lumea în bine. Completată cu o hartă, ilustrații și un epilog care îi va pune pe cititori la curent cu povestea lui William, aceasta este ediția perfectă pentru întreaga familie.

 

„O poveste înălțătoare despre curiozitate și ingeniozitate!” Publishers Weekly

 

„Această carte îi va atrage pe adulții dornici să descopere o poveste inspirațională din Lumea a Treia, dar cu siguranță îi va impresiona și pe tineri, care pur și simplu vor adora curiozitatea, rezistența și ingeniozitatea acestui băiat african harnic.” Wall Street Journal

 

„Un portret dinamic al unui tânăr ale cărui conexiune cu pământul, preocupare pentru comunitatea din care face parte și dorința de a rezolva problemele oferă un model pentru cei din jur.” School Library Journal

 

„Volumul îi va fascina pe tinerii cărora le place să-și construiască propriile gadgeturi.” Booklist

Informaţii suplimentare
Autor

William Kamkwamba
Bryan Mealer

Traducător Iordana Ferenț și Ștefan Ferenț
Imprint CorinTeens
Vârsta +12 ani
Data apariției Februarie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-408-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Băiatul care a îmblânzit vântul
Rating-ul tău

William Kamkwamba este absolvent al Dartmouth College. Volumul său, Băiatul care a îmblânzit vântul, varianta pentru publicul adult, a fost bestseller New York Times și a fost desemnat cea mai bună carte a anului de către Publishers Weekly. Autorul își împarte viața între Malawi și San Francisco, California.

 

Bryan Mealer este coautorul bestsellerului Băiatul care a îmblânzit vântul, varianta pentru publicul adult și cea pentru publicul tânăr. De asemenea, este autorul volumului All Things Must Fight to Live, dedicat anilor în care a fost corespondent de război pentru Harper’s și Associated

Press, și a scris despre conflictul din Republica Democrată Congo. Articolele sale au apărut în antologia Best American Travel Writing și au câștigat recunoașterea Overseas Press Club. Trăiește alături de familia sa în Austin, Texas.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top