Zânele din Valea Cerbului

Discount 35,90 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1979 ramase
SKU
EDU.487

Zânele din Valea Cerbului este cea mai cunoscută și îndrăgită lucrare a lui Nestor Urechia, cu peste 15 ediții apărute doar în secolul trecut, opera fiind redescoperită cu bucurie, în ultimii ani, de copii și părinți deopotrivă.

Dacă ar fi să răspunzi la întrebarea unde locuiesc zânele, ce ai răspunde? Ai fi rațional și ai zice că ele nu există sau ai căuta spre zările copilăriei și ai spune că zânele se află pe tărâmuri îndepărtate? În Zanele din Valea Cerbului, scriitorul Nestor Urechia face dovada faptului că știe exact unde viețuiesc zânele, făcându-ne cunoștință cu ele, cu delicatețe și bucurie. Basmele autorului sunt foarte vii și surprinzătoare, propunând o lume montană familiară în care se ascund, asemenea lui Peter Pan, făpturi de poveste.

Autorul reușește să consemneze în această carte povestiri pline de înțelepciune, învățăminte despre bunătate, vrednicie, seriozitate, izbânda omului de a urma calea cea dreaptă, dar și despre dorința lui de a-și îndrepta greșelile. Nu este astfel de mirare că Zânele din Valea Cerbului reprezintă cea mai cunoscută și îndrăgită lucrare a lui Nestor Urechia, cu peste 15 ediții apărute doar în secolul trecut, opera fiind redescoperită cu bucurie, în ultimii ani, de copii și părinți deopotrivă.

Informaţii suplimentare
Autor Nestor Urechia
Imprint Corint Educaţional
Data apariției Februarie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 256
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-782-077-5
new_isbn 9786067820775
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Zânele din Valea Cerbului
Rating-ul tău

URECHIA, Nestor

Nestor Urechia (1866–1931) este autorul unor ghiduri turistice, poeme în proză, note de călătorie, traduceri, dar și al unor al unor minunate cărți pentru copii. În toate aceste scrieri valorifică pasiunea sa pentru zona montană prin ample descrieri ale munților Bucegi. De altfel, autorul se numără printre precursorii literaturii turistice românești, cartea sa Robinsonii Bucegilor (1916) fiind laureată de Academia Română.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: