Sfârșiturile lumii

52,50 lei
Numai 1987 ramase
SKU
BOK.0721

Apocalipse vulcanice, oceane letale și lupta noastră de a înțelege extincțiile în masă din trecutul planetei

Dinozaurii au fost uciși într-adevăr de un asteroid? Sau de schimbările climatice provocate de dioxidul de carbon? De fapt, oamenii de știință suspectează acum că schimbările climatice au jucat un rol major, nu numai în sfârșitul erei dinozaurilor, ci și în fiecare dintre cele cinci extincții în masă din istoria planetei.

Jurnalistul științific multipremiat Peter Brannen ne conduce într-o călătorie incredibilă prin cele cinci extincții în masă suferite de Pământ și, în acest proces, ne oferă posibilitatea de a întrezări viitorul care devine din ce în ce mai periculos. Lumea a fost arsă, înghețată, otrăvită, sufocată și bombardată de asteroizi, iar toate aceste momente au coincis cu perioade cu niveluri ridicate de dioxid de carbon. Folosind indicii vizibile pe care aceste extincții le-au lăsat în urmă, Peter Brannen ne duce în interiorul acestor „scene ale crimei”, pentru a spune povestea fiecărei dispariții.

„Acesta este motorul extincției”, scria paleontologul Peter Ward de la Universitatea din Washington, tot mai mulți oameni de știință considerând că actualele schimbări climatice au caracteristici similare cu aceste cinci extincții în masă. Acest tur ne poate spune mai multe despre viitorul nostru nu prea îndepărtat.

Civilizația noastră continuă să sfideze schimbările climatice, însă trebuie să ne dăm seama unde sunt limitele înainte de a fi prea târziu. Parțial călătorie în istorie, parțial avertisment pentru viitor, Sfârșiturile lumii ne duce într-un tur al modurilor în care planeta noastră a reînviat din morți, permițându-ne să ne înțelegem mai bine viitorul descoperindu-ne trecutul.

•New York Times Editors' Choice
•Forbes Top 10 Best Environment, Climate, and Conservation Book
 

„Umorul, explicațiile clare și proza frumoasă, chiar poetică, ale lui Brannen sunt combinate cu anecdote personale pentru a transforma această carte convingătoare într-o copleșitoare imagine a viitorului sumbru care ne așteaptă dacă nu ne schimbăm comportamentul.” • Forbes

„Captivant… Brannen excelează în evocarea lumilor pierdute și ne demonstrează că fosilele nu sunt doar combustibil, ci ne pot învăța cum să nu murim.” • The New Yorker

„O privire limpede, necesară și elocventă. Brannen ne oferă o educație importantă, argumentând modul în care o mai bună înțelegere a ceea ce s-a întâmplat ne poate ajuta să stabilim cum să mergem mai departe.” • Boston Globe

„Dacă au timp cititorii doar pentru o singură carte pe acest subiect, pe aceasta trebuie să o aleagă. Este deosebit de frumos scrisă, echilibrată, cu cercetări complexe dar nu prea dense.” • Library Journal

Informaţii suplimentare
Autor Peter Brannen
Traducător Adriana Bădescu
Imprint Corint Future
Data apariției Iulie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 352
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-985-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Sfârșiturile lumii
Rating-ul tău

BRANNEN, Peter

     Peter Brannen este un jurnalist științific premiat, ale cărui articole au fost publicate în The New York Times, The Atlantic, The Washington Post, Wired, Aeon, The Boston Globe, Slate și The Guardian, printre altele.

Absolvent al Colegiului Boston, a beneficiat de un grant de cercetare Scripps Fellow la Universitatea Coloreado Boulder în 2018, o rezidență în jurnalism la Centrul Național de Sinteză Evolutivă al Universității Duke în 2015 și o bursă în oceanografie la Woods Hole Oceanographic Institution.

Aceasta este prima sa carte.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: