Nojoud, divorțată la 10 ani

Discount 10,73 lei Preţ standard 16,50 lei
Numai 1957 ramase
SKU
BOK.0226

" Săptămâni la rând, memoriile ei au ocupat prima poziție în clasamentul bestsellerurilor în Franța. Cartea este publicată în 18 limbi, inclusiv în limba maternă, araba.”                           NICHOLAS KRISTOF, New York Times

Corint Istorie vă prezintă o nouă carte menită să pună în lumină abuzurile suferite de o parte a populației feminine din Orientul Mijlociu, cu precădere a fetelor forțate să se mărite la vârste fragede: Nojoud, divorțată la 10 ani de Nojoud Ali și Delphine Minoui.

„Povestea lui Nojoud impresionează mai ales prin mesajul de speranță din finalul teribilei sale drame. Uneori, cărțile sunt precum oglinzile. Am întâlnit femei în Orientul Mijlociu, în Franța și în Spania care s-au confruntat cu tot felul de probleme în viață. Multe dintre ele s-au simțit încurajate de întâmplările trăite de Nojoud. O franțuzoaică, victimă a violenței domestice, chiar mi-a mărturisit: «Dacă această fetiță a luptat până la sfârșit, atunci și eu pot să o fac».”

                                                      DELPHINE MINOUI

Informaţii suplimentare
Autor Nojoud Ali
Delphine Minoui
Traducător Daniel Nicolescu
Data apariției Mai 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 176
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-009-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Nojoud, divorțată la 10 ani
Rating-ul tău

MINOUI, Delphine

      DELPHINE MINOUI (n. 1974) este o jurnalistă franceză specializată în problemele lumii iraniene. Corespondentă a ziarului Le Figaro în Orientul Mijlociu, ea a relatat pe larg în presa franceză toate evenimentele majore care au marcat această regiune asiatică în ultimii 12 ani. În anul 2006, a primit Premiul Albert Londres pentru o serie de reportaje pe care le-a realizat în Irak şi în Iran.

ALI, Nojoud

      Nojoud Ali (născută în 1998) este o figură centrală în mișcarea yemenită contra căsătoriilor forțate și a căsătoriilor infantile. La vârsta de 10 ani, ea a obținut divorțul de soțul ei și a rupt legătura cu tradiția. În luna noiembrie 2008, revista americană pentru femei Glamour le-a numit pe Nojoud Ali și pe avocata ei, Shada Nasser, Femeile anului. Curajul lui Nojoud a fost apreciat de femei ca Hillary Clinton și Condoleezza Rice.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top