Nobili și artizani. O istorie neștiută a sașilor din Transilvania

Discount 23,34 lei Preţ standard 35,90 lei
SKU
BOK.0470

Premiul Klein al Universităţii Harvard,pentru cea mai bună teză de istorie

„Cercetarea lui Rüdiger von Kraus asupra lungii istorii a familiei lui de saşi transilvăneni mi-a revelat felul în care cultura plină de vigoare a unei minorităţi a putut făuri o viaţă comunitară, la intersecţia mai multor imperii şi popoare, Imperiul Habsburgic, Imperiul Otoman, mai apoi Ungaria şi România, păstrându-şi identitatea şi traversând structuri statale succesive şi numeroase schimbări economice […] Suntem în faţa unei naraţiuni fascinante şi instructive.”

CHARLES S. MAIER, profesor de istorie la UNIVERSITATEA HARVARD

„Citesc şi citesc şi nu pot să las cartea din mână. Sunt emoţionat că, în preajma sfârşitului vieţii, pot încă să aflu aşa de multe despre dragul meu Făgăraş, în care unii critici literari au văzut un adevărat Macondo al meu. Admir migala şi metoda ştiinţifică a autorului, rigurozitatea sa ramificată, care nu scapă din vedere nicio sursă documentară şi nicio nuanţă a contextului. Jos pălăria sau, mai bine spus, chapeau!”

EGINALD SCHLATTNER

Informaţii suplimentare
Autor Rudiger Von Kraus
Traducător Ioana Filat
Data apariției Decembrie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 190
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-470-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Nobili și artizani. O istorie neștiută a sașilor din Transilvania
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

VON KRAUS, Rudiger

RÜDIGER (RICK) von KRAUS s-a născut în 1948, la Râşnov, ca descendent al unei familii nobile săseşti din Transilvania. A studiat limbile germane şi engleză la Universitatea din Bucureşti, după care a plecat din România comunistă. S-a stabilit în SUA în 1976 şi a obţinut un MBA la Universitatea Rutgers din New Jersey (1977–1981). Și-a fondat, în 1989, propria companie, Addex Incorporated, care produce echipamente pentru reducerea cantităţii de masă plastică folosită. Din 1989 până în 2015 a fost preşedinte al Addex Inc., iar în prezent ocupă funcţia onorifică de Chairman of the Board. În ultimii ani s-a dedicat pasiunii din tinereţe pentru cercetarea trecutului şi a absolvit un master în istorie la Universitatea Harvard, cu o teză dedicată istoriei familiei sale, în contextul mai larg al istoriei Europei Centrale şi de Est. Este membru al American Historical Association şi al Jockey Club din România.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top