Miliardari în bitcoin

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1998 ramase
SKU
BOK.0740

Povestea ascensiunii celei mai cunoscute criptomonede, presărată cu intrigi, aventuri și personaje controversate 

O poveste adevărată despre talent, trădare și răscumpărare

 

Miliardari în bitcoin este o carte de non-ficțiune care urmărește ascensiunea valutelor virtuale în lumea financiară, prin intermediul implicării gemenilor Tyler și Cameron Winklevoss în lumea tranzacțiilor cu bitcoin. Autorul Ben Mezrich a ales acest mod de abordare atât pentru a face acest subiect mai accesibil pentru cei care nu sunt familiarizați cu subiectul, cât și pentru a putea da întregii cărți un fir narativ și o pereche de eroi.

Cunoscuți publicului larg în urma unei cărți scrise tot de Ben Mezrich, și mai ales datorită filmului inspirat de ea, „The Social Network”, gemenii Winklevoss au fost printre primii colaboratori ai lui Mark Zuckerberg și, deși rolul lor a fost contestat, au profitat financiar de pe urma succesului Facebook.

Cartea începe cu gemenii Winklevoss înfrânți în procesul cu Mark Zuckerberg și considerați personae non gratae în Silicon Valley de toți cei cu care doresc ei să facă afaceri.

Când descoperă că nimeni din domeniile care îi interesează pe ei (social media, digital, tehnologie) nu dorește sau nu își permite să le accepte investițiile, ei se reorientează către ceva complet noucriptomonedele. Intrarea lor în lumea ciudată și uneori chiar periculoasă a valutelor digitale are toate elementele unui roman de aventuri și are chiar și un final emoționant.

De la modalități de a ascunde tranzacții secrete până la o valută tranzacționată conform regulamentelor stabilite de unele dintre cele mai vechi organisme de control financiar, bitcoinii au crescut mult, nu doar în valoarea echivalentă în monede „reale”, ci și în respectul și încrederea publicului. Numărându-se printre primii care au văzut în criptomonede o oportunitate, gemenii Winklevoss au devenit, pe 26 noiembrie 2017, primii miliardari în bitcoin.

Cartea nu este un manual pentru cei care doresc să investească în criptomonede și nici o istorie a acestei idei, căci istoria ei încă se scrie și e greu de evaluat. Ea este însă o incursiune într-o lume nouă și necunoscută majorității cititorilor de azi, cu eroi pozitivi și negativi, cu aventuri și rătăciri, și se citește pe nerăsuflate, deși (sau poate tocmai pentru că) se bazează pe fapte reale, nu pe imaginație.

„Cu o scriitură rafinată, [...] cartea aceasta prezintă ascensiunea criptomonedelor și a celor mai moderne tehnologii, în general, reușind să fie la fel de captivantă ca un roman de aventuri.” The Guardian

„[Miliardari în Bitcoin] îi prezintă pe frații Winklevoss într-o lumină pozitivă, însă povestea are toate ingredientele unei aventuri clasice: nedreptate, petreceri, trădări și, bineînțeles, niște personaje negative grozave.” Vanity Fair

„Mezrich este un povestitor talentat. Miliardari în Bitcoin oferă ocazia unei incursiuni în interiorul lumii confuze și complicate a monedelor virtuale.” The New York Times

„Povestea ascensiunii, decăderii și renașterii Bitcoin este una fascinantă, iar implicarea gemenilor [Winklevoss] face toată istoria să fie și mai interesată pentru cititor.” Book Reporter

Informaţii suplimentare
Autor Ben Mezrich
Traducător Talida Boengiu
Imprint Corint Future
Data apariției Octombrie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-001-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Miliardari în bitcoin
Rating-ul tău

MEZRICH, Ben

      Ben Mezrich este autorul a douăzeci de cărți, din care s-au vândut până acum peste șase milioane de exemplare. Două dintre cărțile lui au fost ecranizate în filme de mare succes: „21” și „The Social Network”. Primul urmărește istoria unui grup de șase studenți de la M.I.T., care au reușit să dea peste cap industria jocurilor de noroc, folosindu-se de expertiza lor în matematică și statistică, iar al doilea este o istorie a ascensiunii Facebook și a lui Mark Zuckerberg. Filmele au fost nominalizate la Oscaruri și Globuri de Aur și au avut, la rândul lor, un succes de public remarcabil. Și alte cărți ale lui urmează să fie ecranizate, inclusiv cea de față. Cu două cărți ecranizate în filme de mare succes, Mezrich a câștigat titlul de cel mai sexy scriitor din People Magazine’s Sexiest Man Alive List. El se află și pe lista celor mai influenți scriitori de la Hollywood, realizată de Hollywood Reporter. 

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: