Istorie. Manual pentru clasa a VI-a

Discount 28,88 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1982 ramase
SKU
EDU.532

Cinci motive pentru a alege manualul:

  1. Are o structură modernă care valorifică din plin programa disciplinei, punând accent pe interdisciplinaritate, pe fixarea cunoștințelor și pe dezvoltarea tuturor itemilor de evaluare, urmărește formarea de competențe, împletind competențele europene cu cele specifice disciplinei Istorie.
  2. Facilitează accesul la surse istorice diverse, care ajută la formarea/consolidarea competențelor specifice disciplinei, este un produs al experienței autorilor în lucrul cu copiii, scris într-un limbaj accesibil, invitând totodată la îmbogățirea cunoașterii.
  3. Oferă posibilitatea studierii istoriei cu metode specifice investigației istorice, conține sarcini de lucru inovative, te invită să gândești, îți dezleagă mistere și te îndeamnă să-ți potolești curiozitatea, parcurgându-l.
  4. Are un conținut științific adaptat particularităților de vârstă și aplicații diverse care contribuie la dezvoltarea gândirii critice a elevului.
  5. Promovează valori și atitudini necesare formării unui cetățean responsabil al secolului al XXI-lea, capabil să înțeleagă critic trecutul și să utilizeze cu discernământ memoria.
Informaţii suplimentare
Autor

Felicia Elena Boșcodeală, Daniela Ana Cojocaru, Mariana Sima, Nicolae Șerban, Flori Bălănescu

Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Septembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 120
Format 20,50 x 26 cm
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Istorie. Manual pentru clasa a VI-a
Rating-ul tău

FELICIA ELENA BOȘCODEALĂ – în Istorie și Științele Educației al Universității din București, profesor la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Buzău, cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, filiala Buzău, pentru Istoria și Didactica Istoriei, Didactica Domeniului Om și Societate. Formator național pentru Programul de formare CPEECN, membră a CEEM, a Corpului Național de Formatori în domeniul abilitării curriculare din învățământul preuniversitar, nivel gimnazial, a Corpului Național de Formatori în domeniul Mentoratului de carieră didactică din învățământul preuniversitar ș.a. Metodist și coordonator de practică pedagogică, autoare de studii și lucrări de specialitate, coautoare de manuale de istorie și ghiduri metodologice.

DANIELA ANA COJOCARU – profesor gradul I la Colegiul Național „Costache Negri”, Galați, autor de manuale și ghiduri metologice (Repere metologice pentru aplicarea curriculumului pentru clasele a IX-a și a X-a), autor de auxiliare didactice. Membră a grupurilor de lucru pentru programele școlare, pentru elaborarea subiectelor pentru Olimpiada de Istorie, faza județeană și națională, membră a Comisiei Centrale a Olimpiadei de Istorie, faza națională.

MARIANA SIMA – profesor gradul I la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Ploiești, profesor metodist al ISJ Prahova, membră a Comisiei Naționale pentru Curriculum, clasele V–VIII, și a Comisiei pentru Curriculum liceu, formator național CPEECN, autoare a numeroase articole de specialitate și a Monografiei Orașul dintre stejari.

NICOLAE ȘERBAN – profesor gradul I la Colegiul Național Economic „Th. Costescu”, Drobeta-Turnu Severin, Doctor în Istorie al Universității de Vest, Timișoara, metodist ISJ Mehedinți, membru al grupului de lucru pentru elaborarea itemilor la examenul de Bacalaureat (2019–2022), expert cooptat cu atribuții de evaluare a proiectelor de manuale școlare (2020, 2022), formator în cadrul proiectelor CPEECN și CRED, președinte al filialei Mehedinți a Societății de Științe Istorice, autor de articole cu caracter didactic și de specialitate.

FLORI BĂLĂNESCU – Doctor în istorie al Școlii de Studii Aprofundate a Academiei Române, cercetător științific la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, redactor-coordonator al colecției Istorie cu blazon, Editura Corint. Autoare și coautoare a zeci de cărți, a peste o sută de studii și articole de specialitate, a două manuale de istorie și auxiliare școlare, a redactat numeroase manuale (istorie, geografie, limba și literatura română, educație civică și socială etc.) și auxiliare școlare.

Flori Bălănescu (n. 1969) este Doctor în istorie cu o teză despre scriitorul opozant Paul Goma, cercetător științific 3 la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, Academia Română, București. Coordonatoarea editorială a colecției Istorie cu blazon, Editura Corint (din 2020). A fost reprezentanta editorială a lui Paul Goma în România (2007–2020).

Titluri recente: Chantal Delsol, Joanna Nowicki (coord.), La vie de l’esprit en Europe centrale et orientale depuis 1945. Dictionnaire encyclopédique, Les Editions du Cerf, Paris (2021, co-autoare); Securitatea noastră cea de toate zilele (Corint, 2021, co-autoare); Liliana Corobca (ed.), Panorama comunismului în România (2021, co-autoare); Paul Goma – conștiință istorică și conștiință literară (Corint, 2022). Coautoare a două manuale de istorie Corint, clasa a IV-a (2021) și clasa a VI-a (2023).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top