Gramatica limbii române. Exerciții – antrenament și performanță. Clasele VII-VIII

Discount 49,99 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 1935 ramase
SKU
EDU.525

Parcurgând această culegere de teste, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au ocazia să aprofundeze și să exerseze cunoștințele dobândite pe parcursul celor doi ani de studiu, în vederea pregătirii pentru evaluări curente, reușită școlară, concursuri și olimpiade, și, nu în ultimul rând, pentru susținerea Evaluării Naționale.

Gramatica limbii române. Exerciții – antrenament și performanță. Clasele VII–VIII reprezintă o continuare firească a cărții Gramatica limbii române pentru elevi și profesori. Sinteze și exerciții. Colectivul de autoare a simțit nevoia îmbogățirii și a diversificării exercițiilor, așa încât elevii de clasele a VII-a și a VIII-a, cu niveluri de pregătire diferite și cu diverse obiective de performanță, să aibă la dispoziție seturi de lucru atractive și interesante, cu rezolvări și trimiteri precise la Gramatică.

În conformitate cu programa școlară pentru aceste clase, primele 11 capitole reunesc o serie de teste cu exerciții construite în jurul unor texte-suport ample din literatura română și din cea universală, fixând concepte de vocabular și de semantică, fonetică, morfologie, sintaxă și stilistică. De asemenea, volumul cuprinde, într-un alt capitol, câte două teste predictive și sumative pentru fiecare clasă, a VII-a, respectiv a VIII-a, precum și o secțiune cu șase modele de subiect tip I B pentru Evaluarea Națională.

Informaţii suplimentare
Autor

Adina Dragomirescu
Irina-Roxana Georgescu
Delia-Monica Georgescu
Raluca-Diana Răducanu
Ileana Gae
Alina Dinu
Maria-Ramona Nedea
Adina Ionescu

Imprint Corint Educaţional
Data apariției ianuarie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 480
Format 16,50 x 23,50 cm
ISBN 978-606-088-146-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Gramatica limbii române. Exerciții – antrenament și performanță. Clasele VII-VIII
Rating-ul tău

GEORGESCU, Irina-Roxana

A absolvit Facultatea de Litere (specializarea română – franceză), urmând masteratul de teorie literară și literatură comparată la Universitatea din București. A obținut titlul de doctor în filologie al aceleiași Universități, cu o teză coordonată de acad. prof. univ. Mircea Martin despre influența criticii occidentale asupra criticii literare postbelice româneşti. A fost redactor de limba franceză la revista de studii literare şi culturale Euresis – Cahiers roumains d’études littéraires et culturelles. Începând din octombrie 2018, ţine seminarul de literatură interbelică şi postbelică la Literele bucureştene. Face parte din colectivul de elaborare a Enciclopediei literaturii române vechi, sub coordonarea acad. prof. univ. dr. Gh. Chivu (Academia Română – Institutul de Istorie și Teorie literară „G. Călinescu”, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Muzeul Național al Literaturii Române, București, 2018).

Din 2010, predă limba și literatura română la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București.

A coordonat volumul colectiv Prof de română (Editura Casa de pariuri literare, București, 2019).

Cărți publicate: Intervalle ouvert (L’Harmattan, Paris, 2017), Noțiuni elementare (Editura Cartea Românească, București, 2018).

GEORGESCU, Delia-Monica

A absolvit Facultatea de Litere (specializarea română – franceză), urmând masteratul de teorie literară și literatură universală și comparată la Universitatea din București. A obținut titlul de doctor în filologie al aceleiași Universități, magna cum laudae, sub conducerea prof. univ. dr. Romul Munteanu, cu teza Romanul quebechez între identitate discursivă și pierderea identității. Grație bursei postdoctorale acordate de International Council for Canadian Studies, își continuă activitatea de cercetare la Universitatea din Viena și la Universitatea din Graz, Austria.

Activitatea sa profesională se desfășoară în învățământ, traduceri și cercetare. Ca profesor, a activat în învățământul preuniversitar și universitar (la Universitatea din București). În 2011, ocupă funcția de redactor-șef adjunct al revistei universitare a Asociației Europei Centrale și de Est de Studii Canadiene (CEACS). Este o perioadă marcată de numeroase articole publicate în țară și străinătate, de participări la conferințele internaționale și naționale, dar și de colaborarea în proiecte de formare de didactici transdisciplinare. În 2018, este invitată la European School of Brussels 4 Laeken, Belgia, pentru a organiza ateliere de literatură și creativitate la clasele cu predare în limba română.

Din 2013, predă limba și literatura română la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, fiind totodată profesor de literatură și scriere creativă în cadrul atelierelor Școala de Cuvinte.

DRAGOMIRESCU, Adina

Adina Dragomirescu – doctor în filologie, cercetător la Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” și conferențiar la Facultatea de Litere a Universității din București. Domenii de cercetare: morfosintaxa limbii române, sintaxă diacronică, sintaxă romanică, tipologie lingvistică, contact lingvistic. Domenii de predare: fonetica și fonologia, morfologia și sintaxa limbii române, sintaxa romanică, tipologia lingvistică.

RADUCANU, Raluca-Diana

Raluca-Diana Răducanu ‒ profesor gradul didactic I, Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București, masterat în Limba română contemporană, autoare de studii, articole și resurse educaționale deschise pe platforme e-learning, în specialitate și în management educațional.

GAE, Ileana

Ileana Gae – profesor gradul didactic definitiv, Școala Gimnazială Nr. 55 din București, autoare a unor recenzii și articole de specialitate, coautoare de auxiliare școlare.

DINU, Alina

Alina Dinu ‒ doctor în filologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, autoare a numeroase articole de specialitate.

NEDEA, Maria-Ramona

Maria-Ramona Nedea doctor în filologie, profesor gradul didactic I, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, coautoare de auxiliare școlare pentru gimnaziu și pentru liceu.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top