Educație socială. Manual pentru clasa a VII-a

Discount 26,93 lei Preţ standard 35,90 lei
Numai 997 ramase
SKU
EDU.571

Cinci motive pentru a alege manualul:

1) Manualul este atractiv, modern și eficient, oferind alternative de predare-învățare centrate pe elev, bazate pe metode participative și țintind dobândirea de competențe multiple.                                              

2) Învățarea elevilor este dirijată prin implicarea în activități diverse și de mare atractivitate: studii de caz, dezbateri și discuții, jocuri de rol și simulări, concursuri, analize și interpretări, investigări, realizare de proiecte, evaluări și autoevaluări; toate acestea au fost concepute cu scopul de face din învățare o activitate plăcută și incitantă.                                                                             

3) Manualul conține o diversitate de activități de predare-învățare și evaluare dintre care profesorul poate alege pe cele potrivite elevilor, în funcție de experiența și de nivelul de pregătire atins sau de interesele de cunoaștere manifestate. Gradul de încărcare a lecțiilor cu activități de predare-învățare și evaluare poate fi stabilit în funcție de modul în care profesorul va proiecta lecțiile. Astfel, anumite activități vor putea fi efectuate ca activități suplimentare, la alegerea elevilor sau ca proiecte de grup.                                                                                                                                   

4) Manualul creează situații în care elevii trebuie să își exprime opiniile, să le argumenteze, să manifeste respect și deschidere către puncte de vedere diferite și dialog. Elevii sunt conduși spre înțelegerea sistemului politic din țara noastră, a mecanismelor democratice și ale statului de drept, precum și a importanței societății civile, implicând participarea cetățenilor la viața publică.                                                                                                                             

5) Învățarea este facilitată prin modul de organizare a informațiilor, prin limbajul accesibil, prin claritatea explicațiilor și a modelelor de rezolvare a exercițiilor propuse, prin suportul vizual oferit atât în varianta scrisă, cât și în cea digitală.

Informaţii suplimentare
Autor

Dumitru Borțun (coord.)
Maria-Liana Lăcătuș (coord.)
Carmen-Rodica Burcea-Iancu
Laurența Hacman

Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Vârsta +12 ani
Data apariției Septembrie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 96
Format 20.5 x 26 cm
ISBN 9786306526529
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Educație socială. Manual pentru clasa a VII-a
Rating-ul tău

Carmen-Rodica Burcea-Iancu este profesor cu experiență de 49 de ani, din care 38 în învățământul primar și gimnazial; profesor gradul I, specializarea limbă engleză și limbă română, la Colegiul Național „Ana Aslan” din Timișoara, unde predă cursul English for Special Purposes – ESP. A participat la proiectul „Descoperind Diversitatea”, coordonat de Consiliul Britanic Suedia, Ministerul Educației Suedia și Comisia Națională Suedeză pentru UNESCO.

Dumitru Borţun este doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, cu o bogată activitate profesorală și publică. Premiat cu titlul „Profesor Bologna“ (2009), acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”; „Personalitatea anului 2015”, acordat de Revista Legal Point pentru „promovarea valorilor morale în tehnicile de comunicare”; Diplomă de Excelenţă „Integritate, Bună Guvernanţă şi Responsabilitate Socială” (2017), acordată de Eurolink – Casa Europei; Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” (2021) acordat de Președinția României; Premiul „Pace și Dialog” (2023), pentru acțiunile prin care a contribuit la „dezvoltarea dialogului și toleranței în societate”. Membru fondator al Asociaţiei Române de Relaţii Publice – ARRP, al cărei președinte a fost în perioada 2005-2008. În prezent este Preşedintele Juriului de Onoare ARRP. A publicat cărți, peste 160 de studii, articole şi interviuri.

Laurența Hacman este profesor de gradul I de științe socio-umane, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. Inspector școlar pentru discipline socio-umane (1999–2014), Inspectoratul Școlar al Județului Suceava. Experiență de formator județean și național în programe de educație civică, participare în echipe de implementare în proiecte cu finanțare europeană. Organizator în proiecte educaționale de educație socială/civică la nivel județean și local.

Maria-Liana Lăcătuș este profesor cu experiență de 45 de ani în învățământ; profesor dr. asociat la Academia de Studii Economice București, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, titulara cursului „Didactica specializării pentru discipline de educație socială și educație civică și economică”, a cărui misiune este asigurarea formării inițiale și continue a profesorilor de educație socială și economică. Autoare de manuale de educație civică, educaţie socială, drepturile omului și ale copilului, pentru licee bilingve de limba engleză și economie.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top