Dușmani vechi, amenințări noi. Istoria secretă a Mossad-ului din 2000 până în prezent

Discount 38,43 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1967 ramase
SKU
BOK.0639

POVESTEA MOSSAD-ULUI, CEL MAI REDUTABIL SERVICIU SECRET DIN LUME, CONTINUĂ.

În lumea secretă a spionilor și a operațiunilor secrete, niciun alt serviciu de informații nu a rămas înconjurat, de-a lungul timpului, de legendă și de mister ca Mossad-ul. Gordon Thomas demonstrează că, în ceea ce privește faimosul serviciu secret israelian, de foarte multe ori, adevărul întrece orice fantezie. Dușmani vechi, amenințări noi prezintă istoria acestuia din anul 2000 până în zilele noastre. Cititorul va afla informații inedite despre întâlnirea secretă din 2013 a șefului de atunci al Mossad-ului, Tamir Pardo, cu omologul său din Arabia Saudită, în urma căreia Israelul spera să obțină sprijinul saudiților în vederea lansării unui atac asupra Iranului în cazul în care tratativele de la Geneva dintre cele două părți eșuau. Va afla de ce Meir Dagan, fost director al serviciului secret israelian, s-a declarat împotriva unui asemenea atac. Va face cunoștință cu agenții acestuia care operează în „partea întunecată” a internetului pentru a depista teroriști. Nu în ultimul rând, va descoperi ca Mossad-ul a jucat un rol important în apărarea ambasadei Israelului de la Cairo în timpul Primăverii Arabe. Toate aceste amănunte, precum și multe altele la fel de interesante constituie sarea și piperul unei lucrări pe cât de captivante, pe atât de instructive.

„Literalmente, o carte pe care nu o poți lăsa din mâna.” The New York Times

„O lectură indispensabilă pentru orice om interesat de Orientul Mijlociu și de problemele internaționale.” Al-Wasat (Arabia Saudită)

„Gordon Thomas, autorul unei istorii de referință a Mossad-ului, dezvăluie povestea celor mai cutezătoare și mai ucigătoare acțiuni care fac din acest serviciu întruchiparea fermității și a curajului.” The Independent

Informaţii suplimentare
Autor Gordon Thomas
Traducător Gabriela Mitrovici
Data apariției Octombrie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 584
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-928-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dușmani vechi, amenințări noi. Istoria secretă a Mossad-ului din 2000 până în prezent
Rating-ul tău

THOMAS, Gordon

        Gordon Thomas (1933–2017) este un jurnalist de investigații galez, bine cunoscut pentru numeroasele cărți dedicate serviciilor secrete. A debutat in 1969 cu lucrarea intitulată The Day the World Ended, scrisă în colaborare cu Max-Morgan Witts. Au urmat alte 52 de volume vândute în peste 50 de milioane de exemplare, dintre care amintim: Journey Into Madness: The True Story of Secret CIA Mind Control and Medical Abuse (1989), Gideon’s Spies: The Secret History of the Mossad (1999, apărută și în traducere românească în 2003 sub titlul Istoria secretă a Mossad-ului: spionii lui Ghedeon), Secret Wars: One Hundred Years of British Intelligence Inside MI5 and MI6 (2009). A fost răsplătit cu International Television Award la Festival de Television de Monte-Carlo, cu două premii acordate de Mark Twain Society pentru excelență în domeniul reportajului și cu Premiul Edgar Allan Poe pentru volumul Shipwreck: The Strange Fate of the Morro Castle (1972).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top