Dinastia vulturilor

Discount 16,50 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 1990 ramase
SKU
BOK.0461

Este o lectură atractivă, instructivă, este o carte pe care nu o veți lăsa din mână

„Al treilea roman cu pretext istoric al lui Alessandro Baussmerth se folosește de circumstanțele ascensiunii și decăderii dinastiei de Hohenstaufen, ca și de multe dintre evenimentele din Europa secolelor al XII-lea și al XIII-lea pentru a ne provoca, de fapt, la o dezbatere veșnică privind puterea, exercitarea și sensul exercitarii acesteia. Narațiunea se plimbă din contemporaneitate în Evul Mediu, având și o proiecție către viitor, tocmai pentru a sublinia perenitatea acestei teme – cui îi folosește exercițiul puterii, care este raportul dintre cei care o dețin și cei care suportă consecințele, ce este aceea o «bună guvernare» în trecut, dar și în prezent.

Vă recomand textul lui Alessandro Baussmerth nu numai datorită profunzimii mesajului subliminal, ci și pentru dinamismul acțiunii și desfășurarea extrem de alertă a narațiunilor (în planuri diferite, în momente istorice diferite). Este o lectură atractivă, instructivă, este o carte pe care nu o veți lăsa din mână.”

Prof. VLAD NISTOR

Informaţii suplimentare
Autor Alessandro Baussmerth
Data apariției Noiembrie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 496
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-464-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dinastia vulturilor
Rating-ul tău

Alessandro Baussmerth

BAUSSMERTH, Alessandro

 

ALESSANDRO BAUSSMERTH s-a născut în casa unui povestitor.

Copilăria şi-a petrecut-o într-o lume plină de culoare, sunet şi viaţă. Copilul era rege. În casa bunicilor, în zilele lungi şi ploioase, micuţul Alessandro priveşte curios cărţile vechi de istorie în limbi necunoscute. Fascinat de poze şi tablouri, el se cufundă în lumea tainică a unui trecut misterios. A trăi în trecut devine plăcerea sa ascunsă. În timp îşi dă seama că prezentul se naşte din trecut. Descoperă repede că trecutul are diverse chipuri care se pot schimba în funcţie de narator.

Îşi însoţeşte tatăl în lungi călătorii, în care cunoaşte oameni aparte şi locuri secrete. Imaginaţia tânărului împleteşte mereu prezentul cu trecutul. Istoria devine un spaţiu în care poate evada.

De-a lungul existenţei se adaptează realităţii, practicând diverse activităţi. Învaţă limbi străine şi astfel ajunge la izvoare, căutând printre ele semnele timpului. Acestea îi stârnesc şi mai mult dorinţa de a afla adevărul. În căutarea acestuia se alătură un timp celor care încearcă să-l descopere prin mijloace ?tiinţifice. Devine un experimentator, un om de ştiinţă. Începe să se joace cu creaţia. Viaţa şi moartea îl fascinează. Alege mereu calea cea mai aspră. Bucuriile şi greutăţile vieţii de lup singuratic îl însoţesc pretutindeni. Cei în vârstă îl privesc cu uimire, în timp ce tinerii îl ascultă atenţi.

Ajunge să fie profesor universitar. Urmează drumul firesc al existenţei: devine la rândul său un povestitor. Naraţiunea pe care o compune caută să fie deosebită, să nu semene cu cele auzite. Discipolii îi cer să scrie. Acelaşi lucru îl sfătuiesc şi cei doi magisteri care i-au îndrumat paşii în lumea semnelor ascunse.

Nimic nu este întâmplător...

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top