Talismanul etrusc

Discount 16,43 lei Preţ standard 21,90 lei
Numai 451 ramase
SKU
BOK.0032
O Europă sfâşiată de lupta dintre Biserică şi puterea laică.

O Europă sfâşiată de lupta dintre Biserică şi puterea laică.

Un Papă care a marcat creştinismul occidental pentru două decenii contra unui împărat reformator, care a încurajat ascensiunea burgheziei.

O Italie sfâşiată de conflictele dintre oraşe, de lupta dintre ghibelini şi guelfi.

În acest spaţiu mistuit de războaie şi pustiit de molime, se dezvăluie misterioşii cavaleri ai timpului. Prin moştenirea ce o poartă, prin tainele numai de ei ştiute, rămân printre noi şi astăzi, încercând să salveze omenirea.

Anul 2014 celebrează jubileul de 700 de ani al încoronării lui Ludovic al lV-lea. Culorile blazonului său dăinuie şi acum în însemnele Bavariei.

Informaţii suplimentare
Autor Alessandro Baussmerth
Copertă Flexicover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-8623-08-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Talismanul etrusc
Rating-ul tău

Alessandro Baussmerth

BAUSSMERTH, Alessandro

 

ALESSANDRO BAUSSMERTH s-a născut în casa unui povestitor.

Copilăria şi-a petrecut-o într-o lume plină de culoare, sunet şi viaţă. Copilul era rege. În casa bunicilor, în zilele lungi şi ploioase, micuţul Alessandro priveşte curios cărţile vechi de istorie în limbi necunoscute. Fascinat de poze şi tablouri, el se cufundă în lumea tainică a unui trecut misterios. A trăi în trecut devine plăcerea sa ascunsă. În timp îşi dă seama că prezentul se naşte din trecut. Descoperă repede că trecutul are diverse chipuri care se pot schimba în funcţie de narator.

Îşi însoţeşte tatăl în lungi călătorii, în care cunoaşte oameni aparte şi locuri secrete. Imaginaţia tânărului împleteşte mereu prezentul cu trecutul. Istoria devine un spaţiu în care poate evada.

De-a lungul existenţei se adaptează realităţii, practicând diverse activităţi. Învaţă limbi străine şi astfel ajunge la izvoare, căutând printre ele semnele timpului. Acestea îi stârnesc şi mai mult dorinţa de a afla adevărul. În căutarea acestuia se alătură un timp celor care încearcă să-l descopere prin mijloace ?tiinţifice. Devine un experimentator, un om de ştiinţă. Începe să se joace cu creaţia. Viaţa şi moartea îl fascinează. Alege mereu calea cea mai aspră. Bucuriile şi greutăţile vieţii de lup singuratic îl însoţesc pretutindeni. Cei în vârstă îl privesc cu uimire, în timp ce tinerii îl ascultă atenţi.

Ajunge să fie profesor universitar. Urmează drumul firesc al existenţei: devine la rândul său un povestitor. Naraţiunea pe care o compune caută să fie deosebită, să nu semene cu cele auzite. Discipolii îi cer să scrie. Acelaşi lucru îl sfătuiesc şi cei doi magisteri care i-au îndrumat paşii în lumea semnelor ascunse.

Nimic nu este întâmplător...

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top