Crimă și pedeapsă

Discount 49,43 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 1964 ramase
SKU
BOK.0018

Romanul reprezintă una dintre capodoperele dostoievskiene și una dintre marile opere ale literaturii universale

Editura Corint Books propune cititorilor săi, în colecția Clasici ai literaturii universale, un roman de excepție: Crimă și pedeapsă (Преступление и наказание) de F.M. Dostoievski, roman publicat de scriitorul rus în foileton în revista literară Русский вестник (rus., „Mesagerul rus”) în 1866 și în volum în 1867.

Romanul reprezintă una dintre capodoperele dostoievskiene și una dintre marile opere ale literaturii universale, în care, așa cum spunea Albert Kovács: „Formula romanului dostoievskian – definit de trăsături ca: psihologic, realist-fantastic, ideologic sau filozofic – își găsește întruchiparea perfectă, pentru prima dată. [..] Geneza formulei coincide cu geneza romanului. [...] Etalon al romanului dostoievskian, Crimă și pedeapsă nu are nevoie de vreo recomandare specială din partea criticului, el se recomandă singur ca o capodoperă a literaturii ruse și universale, receptată ca atare pretutindeni, alături de Don Quijote, Hamlet, Faust, Roșu și Negru, Război și pace, Madame Bovary...”

Romanul conține șase părți și un epilog. Prefața este semnată de regretatul prof. univ. dr. Albert Kovács, unul dintre cei mai buni cunoscători ai creației dostoievskiene din țara noastră despre care a scris valoroase lucrări de critică literară − precum Poetica lui Dostoievski (1987) sau Dostoievski: Quo vadis homo? Sensul existenței și criza civilizației (2000) – și din care a și tradus, în colaborare cu Nicolae Iliescu volumul Dostoievski despre literatură și artă (2000) și în onoarea căruia a înființat Societatea „Dostoievski” din România pe care a condus-o până în ultima sa clipă. 

Informaţii suplimentare
Autor Feodor Mihailovici Dostoievski
Traducător Ion Covaci
Imprint Corint Clasici ai Literaturii
Data apariției August 2015
Copertă Softcover
Nr. pagini 592
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-936-895-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Crimă și pedeapsă
Rating-ul tău

Dostoievski Feodor Mihailovici

DOSTOIEVSKI, Feodor Mihailovici

FEODOR MIHAILOVICI DOSTOIEVSKI s-a născut la 30 octombrie (11 noiembrie) 1821 la Moscova. Debutează cu povestirea Oameni sărmani (1846), fiind salutat ca „un nou Gogol”. În aprilie 1849 este arestat şi condamnat la moarte, pedeapsă comutată în muncă silnică, pentru apartenenţa sa la un grup socotit ostil regimului. Anii de detenţie dură petrecuţi la penitenciarul din Omsk (1850–1854) îşi vor pune amprenta decisiv asupra vieţii şi personalităţii scriitorului. După Amintiri din Casa morţilor (1860–1865) şi Însemnări din subterană (1864), Dostoievski scrie şi publică, rând pe rand, marile sale romane, cele care vor face din el unul dintre cei mai importanţi scriitori ai lumii: Crimă şi pedeapsă (1866), Posedaţii (Demonii) (1871–1872), Idiotul (1874), Fraţii Karamazov (1880). La 28 ianuarie (9 februarie) 1881, Dostoievski se stinge din viaţă, lăsând în urma sa o operă nepereche.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top