Aventuri matematice în Roma antică – clasele III-IV

Discount 21,39 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 984 ramase
SKU
EDU.569

E un auxiliar inovator, util în relația părinte–copil și în aceea profesor–elev. 

Aventuri matematice în Roma antică le va oferi micilor școlari un mod simplu și distractiv de a învăța cifrele romane și de afla o mulțime de informații despre romani și Roma antică! 

Matematica este un exercițiu al minții. Este o disciplină care îi ajută pe copii să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor, să găsească un sens pentru ceea ce îi înconjoară, să afle că totul se află într-un echilibru perfect matematic. 

Modernizarea învățământului matematic presupune ca metoda tradițională de a transmite rigid cunoștințele să facă loc unei abordări noi, interdisciplinare, cu modalități atractive de transmitere a informațiilor matematice și a sarcinilor de lucru.

Aventuri matematice în Roma antică este o lucrare care asigură atât dezvoltarea cunoștințelor matematice ale elevilor, cât și pe cele de cultură generală. Le asigură îmbogățirea vocabularului și, în același timp, favorizează dezvoltarea complexă a personalității lor.

Exercițiile și jocurile propuse spre rezolvare  sunt în concordanță cu programa școlară în vigoare pentru clasele a III-a și a IV-a, nivelul fiind marcat diferit pentru ca elevii ambelor clase să le poată parcurge.

Aventuri matematice în Roma antică le va oferi micilor școlari un mod simplu și distractiv de a învăța cifrele romane și de afla o mulțime de informații despre romani și Roma antică! 

 

„Aveți în față un nou titlu din seria Aventuri matematice, de data aceasta, în Roma antică. Consider că este o abordare esențială atașarea noțiunilor de matematică elementară de apariția lor în istoria culturii și de cadrul social în care au fost dezvoltate. Pentru elevii claselor a III-a și a IV-a, a pune laolaltă istoria, matematica și alte domenii ale cunoașterii constituie probabil cea mai bună cale de a-i atrage.

Cartea este, de fapt, o poveste care ascunde un șir de lecții interactive despre cifrele romane și aritmetica lor. Aceste cifre denotă o logică impecabilă a oamenilor Antichității, ușor de abordat la vârsta claselor primare. Noțiunile sunt încadrate în istoria vremii, cu tot ceea ce a oferit aceasta mai încântător: literatură, vestigii, artă, matematică etc., atât de importante pentru mileniile următoare, și mai ales pentru sentimentele de latinitate ale românilor.”

Radu Gologan, Președintele Societății de Științe Matematice din România

Informaţii suplimentare
Autor

Corina Andrei

Ilustrator Cornelia Revuleț
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Vârsta +10 ani
Data apariției Iunie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 64
Format 20.5 x 26 cm
ISBN 9786060885825
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Aventuri matematice în Roma antică – clasele III-IV
Rating-ul tău

CORINA ANDREI – profesor învățământ primar, grad didactic I, Școala Gimnazială Nr. 24, București, metodist ISMB, autor de manuale și auxiliare școlare.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top