Filip Iorga

 

FILIP-LUCIAN IORGA este istoric și scriitor, urmaș al unui vechi neam de moșneni. Doctor în istorie al Universităţii din București, cu stagii de studii și de cercetare la Universitatea Sorbona și la INALCO (Paris), postdoctorat la Academia Română. Lector universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din București, Departamentul de Studii Culturale.

Iniţiatorul proiectului de cercetare „Memoria elitelor românești”. Fellow al Royal Numismatic Society, membru al Royal Historical Society, al Comisiei Internaţionale pentru Demografie Istorică (ICHD), membru în Consiliul Știinţific al Institutului Român de Genealogie și Heraldică Sever Zotta. În 2008 a primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

A publicat 12 cărţi, printre care: Strămoși pe alese. Călătorie în imaginarul genealogic al boierimii române, Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial, Breviar pentru păstrarea clipelor (convorbiri cu Alexandru Paleologu), Trecutul este viu (convorbiri cu Neagu Djuvara), Le tempérament oecuménique (convorbiri cu Jean Delumeau, Neagu Djuvara, Emmanuel Le Roy Ladurie, Jacques Le Goff, Eric Mension-Rigau, Jordi Savall), Copilărie regală, Moșnenii Bărăganului. Istoria crucilor din piatră de la Poiana, judeţul Ialomiţa (cu Andreea Panait). Împreună cu Ana Iorga a mai publicat volumele Mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moșilor și Marea Unire pentru cei mici.

Blog personal: poianamosnenilor.wordpress.com

Vizualizare ca Grila Lista

4 Articole

pe pagină
Setati ascendent
Vizualizare ca Grila Lista

4 Articole

pe pagină
Setati ascendent
Back to Top