Vești din lumea întreagă

Discount 26,34 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1988 ramase
SKU
BOK.0678

Carte finalistă la National Book Award Fiction.

Acum într-o ecranizare de excepție, cu Tom HANKS în rol pricipal.

Suntem în 1870, Războiul Civil tocmai s-a încheiat, iar căpitanul Jefferson Kyle Kidd străbate nordul Texasului, lecturând ziare pentru un public plătitor, însetat de vești din lumea întreagă. Căpitanul Kidd, un veteran trecut de 60 de ani, care a trăit să vadă trei războaie, luptând în două dintre ele, este mulțumit cu viața lui solitară și dezrădăcinată.

În Wichita Falls i se oferă o monedă de aur în valoare de cincizeci de dolari pentru a duce o micuță orfană la rudele ei din San Antonio. Cu patru ani în urmă, indienii Kiowa i-au ucis pe părinții și pe sora Johannei, iar pe ea au cruțat-o și au crescut-o ca pe copiii lor. Luată de curând de armata americană de la noua familie, fetița de zece ani a fost încă o dată smulsă din căminul ei și adusă lângă străini.

Călătoria de aproape șase sute cincizeci de kilometri spre sud, printr-o zonă încă plină de tulburări sociale și printr-un mediu înconjurător ostil, se dovedește a fi dificilă și, de multe ori, periculoasă. Johanna a uitat limba engleză, încearcă să fugă ori de câte ori are ocazia, își aruncă încălțările și refuză să se comporte „civilizat”. Dar, cu fiecare kilometru parcurs, cei doi singuratici încep, treptat, să capete încredere unul în celălalt și între ei se creează o legătură care îi va ajuta să supraviețuiască.

În acest roman de ficțiune istorică, plin de imagini cinematografice, de mare complexitate morală și construit pe mai multe planuri, autoarea explorează noțiuni fundamentale, precum familia, responsabilitatea, onoarea și încrederea.

„O călătorie de mare forță, bogat descrisă... Locul căpitanului Kidd este în marele panteon al personajelor de western, alături de Rooster Cogburn din True Grit și de Gus și Call din Lonesome Dove.” Charles Frazier, autorul romanului Cold Mountain

„Un western care nu trebuie ratat de admiratorii lui Jiles și nici de pasionații de ficțiune istorică texană.” Library Journal

„Vești din lumea întreagă este o carte de mici dimensiuni, însă de mare rafinament, despre bucuria de a fi liber (simțită chiar și în apropierea unui râu nestăpânit ale cărui ape amenință să iasă din matcă); despre descoperirea neașteptată a dragostei posesive dintre două persoane care nu au mai trăit nicicând asemenea sentimente; despre aventura în stare pură în sălbăticia Texasului neîmblânzit; despre împăcarea a două culturi atât de diferite [...]. Mai este și despre vremuri prețuite și de mult apuse, când veștile reprezentau un bun valoros, iar un cititor de mare clasă precum căpitanul Kidd putea totodată să informeze publicul nerăbdător și să îi ofere spectacol.” The New York Times

Informaţii suplimentare
Autor Paulette Jiles
Traducător Roxana Olteanu
Imprint Corint Fiction
Data apariției Februarie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 240
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-939-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Vești din lumea întreagă
Rating-ul tău

JILES Paulette

    PAULETTE JILES este prozatoare, poetă și memorialistă. Este autoarea volumului de memorii Cousins și a romanelor Enemy Women, Stormy Weather, The Color of Lightning, Lighthouse Island și Vești din lumea întreagă, acesta din urmă numărându-se printre finalistele National Book Award din 2016. Paulette s-a născut în Salem, Missouri, a absolvit University of Missouri cu specializarea limbi romanice și, în cei zece ani cât a lucrat la radiodifuziunea canadiană, a învățat Anishinabe și Inuktitut, limbi ale triburilor native. În prezent locuiește, alături de soțul ei, la o fermă din apropiere de San Antonio, Texas.

Mai multe informaț­ii despre autoare și despre cărț­ile ei puteț­i găsi la:  www.paulettejiles.com

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: