Ultimele zile în Berlin

Discount 57,68 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 1972 ramase
SKU
BOK.0952

Dragoste, luptă și supraviețuire în vreme de război! Ultimele zile în Berlin este o ficțiune istorică emoționantă și intimă care amintește de opera literară clasică Doctor Jivago de Boris Pasternak.

Roman finalist al premiului Planeta

 

Când Iuri Santacruz asistă la numirea lui Adolf Hitler în funcția de cancelar, nu-și poate imagina cât de mult are să se schimbe viața lui în Berlin.

Cunoscuse orașul cu ani în urmă, pe când era doar un băiețandru, după ce fugise din Sankt Petersburg, împreună cu o parte din familia sa. Revoluția bolșevică le răpise totul. Iuri își pierduse mama și fratele mai mic, cărora autoritățile ruse nu le-au permis să părăsească țara.

Reîntors la Berlin ca diplomat la Ambasada Spaniei, Iuri îi ia apărarea unui tânăr comunist agresat în plină stradă de un grup din înfricoșătoarele Cămăși Brune. Și tot în ziua aceea o cunoaște pe Claudia, marea lui iubire. Viața lui ia o întorsătură neașteptată, iar ceea ce până atunci fusese prioritatea lui cea mai mare, căutarea mamei și a fratelui său, este înlocuită cu alta mai urgentă în acele vremuri de restriște: să rămână în viață.

Ultimele zile în Berlin este o ficțiune istorică emoționantă și intimă care amintește de opera literară clasică Doctor Jivago de Boris Pasternak.

 

„Sunt povești cotidiene dintr-o perioadă tulbure, devastatoare, dar fundamentală pentru istoria Europei din secolul trecut, cu un triunghi amoros, o prietenie clădită în condiții teribile, cu uneltiri și urmăriri, ce-l vor ține pe cititor captiv în acest roman.” Paloma Sánchez-Garnica

„O relatare istorică marcată de ascensiunea dictaturilor, în care iubirea și speranța sunt mai puternice decât ura și furia.” Ana Bellón

„Paloma Sánchez-Garnica te atrage într-o ficțiune istorică a cărei acțiune se desfășoară în Europa tulburată și zguduită din temelii de Al Doilea Război Mondial. Romanul își propune să evidențieze importanța de a-ți trăi viața așa cum ți-o dorești, învățând din greșelile trecutului, ca să nu le mai repeți. O călătorie în timp ce oferă un sâmbure de speranță pentru a depăși orice obstacol și a lupta pentru libertate.” Ana Bellón

Informaţii suplimentare
Autor

Paloma Sánchez-Garnica

Traducător Anca Coman Doicin
Imprint Corint Fiction
Data apariției August 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 704
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-340-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Ultimele zile în Berlin
Rating-ul tău

Paloma Sánchez-Garnica (născută în 1962, la Madrid)  este licențiată în drept, geografie și istorie. Autoare a volumelor El gran arcano (2006) și La brisa de Oriente (2009), a cunoscut succesul cu romanul său El alma de las piedras (2010). Las tres heridas (2012) și, mai ales, La sonata del silencio (2014), roman adaptat într-un serial foarte vizionat, au consacrat-o ca o scriitoare de prim rang în rândul criticilor și al cititorilor. Cu Mi recuerdo es más fuerte que tu olvido, din care s-au publicat cinci ediții și care a fost tradus în mai multe țări, a obținut Premio de Novela Fernando Lara 2016. Romanul său La sospecha de Sofía (2019), care are deja nouăsprezece ediții, a confirmat încă o dată cariera literară remarcabilă a scriitoarei.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top