Turcia lui Erdogan

Discount 9,50 lei Preţ standard 30,50 lei
Numai 1949 ramase
SKU
BOK.0305

Turcia lui Erdogan. Între visul democrației și tentația autorita

Începând din anul 2002, Turcia este condusă de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) și de liderul său, carismaticul Recep Tayyip Erdogan. De atunci, statul turc s-a schimbat profund. În contul noii puteri s-au înregistrat în egală măsură succese și eșecuri. Un autoritarism tot mai accentuat și o politică de islamizare a societății au anulat treptat imaginea democratică a „Noii Turcii”.

În acest studiu bine documentat, reputatul economist și politolog Ahmet Insel prezintă cauzele ascensiunii AKP, strategiei politice și succeselor electorale ale lui Erdogan, obținute în ciuda scandalurilor de corupție și a luptei deschise cu comunitatea Gülen.

Adusă la zi cu o prefață a autorului pentru ediția românească, Turcia lui Erdogan demonstrează că societatea turcă este frământată de aspirații contradictorii – teama de a-și pierde identitatea socio-istorică și voința de a se integra în lumea modernă.

„Concluziile volumului sunt evidente şi se impun a fi lecturate cu atenţie deosebită mai ales de cei care doresc să cunoască în profunzime Turcia şi perspectivele sale europene. Turcia şi Europa nu au ajuns nici pe departe la capătul liniei, tensiunile sunt, în continuare, la un nivel ridicat. Retorica publică rămâne combativă şi, dacă nu apar nuanţări de parcurs, s-ar putea ca aceasta să aibă efecte semnificative asupra parteneriatului strategic între Europa şi Turcia.”

Cristian Diaconescu

Informaţii suplimentare
Autor Ahmet Insel
Traducător GEANINA TIVDA
Data apariției Februarie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-092-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Turcia lui Erdogan
Rating-ul tău

INSEL, Ahmet

      Ahmet İnsel s-a născut în 1955, la Istanbul. A crescut în cartierul cosmopolit Kurtuluş, într-o familie turcă, musulmană și kemalistă. A studiat la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, unde și-a început și cariera de profesor, la catedra de economie. Din 2007, conduce departamentul de economie al Universității Galatasaray din Istanbul. Economist și politolog de renume, Ahmet İnsel este unul dintre fondatorii Editurii Iletisim. Este autorul mai multor cărți despre istoria recentă a Turciei: La Turquie entre l’ordre et le developpement (1984) , La Turquie et l’Europe, une relation tumultueuse (1999), Dialogue sur le tabou arménien (coautor) (2009).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top