Sultana Kösem

Autor:

Aslî Eke

Discount 8,50 lei Preţ standard 42,90 lei
Numai 1803 ramase
SKU
BOK.0304

Eroina serialului Kösem, acum personaj într-un roman plin de intrigi și taine ca un harem de odinioară

Demnă urmașă a sultanei Hürrem, Kösem devine, dintr-o sclavă grecoaică, pe nume Anastasia, una dintre sultanele cele mai puternice ale Imperiului Otoman, marea iubire a sultanului Ahmed I și mamă a doi viitori sultani. Romanul tinerei autoare Aslî Eke ne poartă în fascinanta epocă a Sultanatului femeilor, la începutul secolului al XVII-lea, în fastul oriental al haremului din Palatul Topkapî, printre văluri țesute din taine de nepătruns. Cu toate că nu a avut și nu are în lume notorietatea legendarei Roxelana (Hürrem), Kösem a fost, fără îndoială, conform opiniei majorității specialiștilor epocii, cea mai puternică dintre sultanele otomane. Respectată ca și înaintașa sa, Kösem se va bucura de întreaga încredere a stăpânului și soțului său, în condițiile în care sultana, spunea un izvor al timpului, „era consultată în multe probleme”, consecință a calității de „favorită a sultanului, care o dorește mereu să-i fie alături”.

Informaţii suplimentare
Autor Aslî Eke
Traducător Alice Mocanu
Data apariției Februarie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-094-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Sultana Kösem
Rating-ul tău

EKE, Aslî

Născută la 1 decembrie 1993 la Ankara, Aslî Eke a început să scrie de la o vârstă fragedă. Este atrasă de filosofie, politică şi istoria otomană. Când a scris romanul, Aslî Eke avea 14 ani. Aceeași vârstă ca Anastasia, viitoarea sultană Kösem, când a fost adusă la Istanbul și închisă în harem.
Prima sursă de inspiraţie au reprezentat-o toate scrierile despre sultana Kosem care au ieşit din mâna scriitorului Reşad Ekrem Koçu. Chiar ea a recunoscut că, atunci când a început să scrie romanul, a folosit foarte mulţi termeni din limba otomană, pentru că fusese foarte impresionată de limbajul lui Koçu... Aslî povesteşte într-un asemenea mod, încât îţi dai seama că, în timp ce scria romanul, ea a și acumulat noi cunoștințe de istorie și civilizație, dar s-a și maturizat.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top