Spionul lui Stalin. Viețile lui Guy Burgess

Discount 49,99 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 984 ramase
SKU
BOK.1052

Biografia lui Guy Burgess, unul dintre spionii britanici ai dictatorului sovietic Iosif Stalin.

„O carte magnifică… Povestea lui Burgess are toate ingredientele necesare pentru a captiva, iar Lownie, care a petrecut 30 de ani cercetându-și personajul, profită la maximum de aceasta… O narațiune captivantă ca un thriller.” Daily Express

Rezultatul unei intense cercetări a numeroase arhive și memorii, volumul de față poate fi citit ca un roman polițist. Andrew Lownie se apleacă asupra uneia dintre cele mai spinoase probleme ale serviciilor secrete britanice din secolul al XX-lea: spionii englezi ai lui Stalin – acei tineri de familie (foarte) bună, cu studii la cele mai prestigioase instituții din Marea Britanie, care ulterior aveau să ocupe posturi înalte în sistemul politic și de securitate britanic și care, paradoxal, au ales să transmită informații secretizate către Moscova.

Ce i-a motivat? Cum de au activat atât timp, fără să fie măcar suspectați?  Cine i-a coordonat? La ultima întrebare, cartea răspunde direct prin titlu. La celelalte, printr-o serie de analize și descrieri care îl vor ține pe cititor cu sufletul la gură.

Guy Burgess a fost un adevărat personaj, iubit, admirat și detestat totodată. Un idealist alcoolic, erudit și instruit, strălucit și decadent, extrovertit și ascuns, cu o viață sexuală promiscuă și excentrică. Un caracter complex, care le-a dat mare bătaie de cap contemporanilor din Marea Britanie și din Uniunea Sovietică.

O carte-document, excelent scrisă, o copleșitoare imersiune în prima jumătate a secolului trecut, dar și o poveste cu eroi și trădători, mari lideri și soldați de rând, victorii și înfrângeri, extaz și tragedie. O relatare superbă a unor vremuri tulburi!

 

„Aduce în fața cititorului o multitudine de amănunte, dar și de voci, puncte de vedere și naționalități… Spionul lui Stalin este o lectură inegalabilă și extrem de incitantă.” The Times

 

„O biografie bazată pe o cercetare meticulos realizată… Un studiu uluitor.” The Sunday Times

 

„O carte magnifică… Povestea lui Burgess are toate ingredientele necesare pentru a captiva, iar Lownie, care a petrecut 30 de ani cercetându-și personajul, profită la maximum de aceasta… O narațiune captivantă ca un thriller.” Daily Express

 

„O biografie detaliată și riguros documentată…” Wall Street Journal

Informaţii suplimentare
Autor

Andrew Lownie

Traducător Adina Ihora
Prefață Florian Banu
Imprint Corint Istorie
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii, Politică
Vârsta +16 ani
Data apariției Mai 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 608
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060884842
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Spionul lui Stalin. Viețile lui Guy Burgess
Rating-ul tău

Andrew Lownie (n. 1961) este autor și agent literar britanic. Doctorand al Universității din Edinburgh, a scris mai multe biografii și a elaborat un ghid literar al capitalei Scoției. Printre cele mai importante lucrări ale sale se numără John Buchan: The Presbyterian Cavalier (1995), The Mountbattens: Their Lives and Loves (2019) și Traitor King: The Scandalous Exile of the Duke and Duchess of Windsor (2021).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top