Secolul roşu. De la revoluţia bolşevică la Putin

Discount 7,50 lei Preţ standard 27,50 lei
SKU
BOK.0246
Secolul roşu. De la revoluţia bolşevică la Putin

Editura Corint și Colecția Corint Istorie vă invită la o analiză amănunțită a evenimentelor și schimbărilor întâmpinate în ultimul secol de Federația Rusă, prin opiniile a doi dintre cele mai interesante personalități ale culturii contemporane. Secolul roșu: de la revoluția bolșevică la Putin este o carte de non-ficțiune care se adresează adulților.

De la revoluția bolșevică la Războiul Rece, de la perestroika la venirea la putere a lui Vladimir Putin, Rusia a cunoscut în secolul al XX-lea evenimente decisive, cu repercusiuni geopolitice majore. În ce fel am putea judeca oare anii cruciali care au determinat una dintre cele mai mari schimbări din istorie?

Pentru a scoate în evidență trecutul și pentru a decripta provocările pe care Federația Rusă le are de înfruntat, doi oameni, ambii intens marcați de „secolul roșu”, își împartășesc experiența și analizează fenomenul. Unul dintre aceștia, Vladimir Fédorovski, diplomat rus, a cunoscut sistemul totalitar din interior și a participat la distrugerea sa; celălalt, Alexandre Adler, intelectual francez, sedus inițial de comunism, a sfârșit prin a-și pierde iluziile din tinerețe. Două itinerare și două puncte de vedere, uneori convergente, alteori divergente, care analizează dintr-o perspectivă nouă liderii și angrenajele politice ale „secolului roșu”, care examinează fără rezerve Rusia de ieri și de astăzi.

Informaţii suplimentare
Autor Vladimir Fedorovski
Alexandre Adler
Traducător IRINA ACHIM
Data apariției August 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 240
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-040-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Secolul roşu. De la revoluţia bolşevică la Putin
Rating-ul tău

FEDOROVSKI, Vladimir

    VLADIMIR FEDOROVSKI este autorul mai multor bestselleruri internaționale. În prezent, este cel mai editat scriitor de origine rusă din Franța.  Este autorul mai multor bestselleruri internaționale, printre care Le Roman des Tsars (2013), Le Roman de la Perestroika (2013), La Magie de Moscou (2014), La Volupté des Neiges în 2015 și Secolul roșu, apărut în 2016 la Editura Corint..  Autorul a fost recompensat cu numeroase premii, printre care, în 2012, „Grand prix Palatine du roman historique” pentru Le Roman de Raspoutine (2011).

ADLER, Alexandre

       Alexandre Adler este istoric, specialist în probleme de geopolitică internațională contemporană și, în prezent, jurnalist la Le Figaro și Europe 1. A publicat peste 20 de volume, dintre care ultimele sunt Le Califat du sang (2014), Daech: l*equation cachee, împreună cu Ardavan Amir-Aslani (2016).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top