Saladin. Triumful Renașterii sunnite

Discount 30,49 lei Preţ standard 46,90 lei
Numai 1962 ramase
SKU
BOK.0488

Volum aflat în topul celor mai bune 100 de cărți dedicate Islamului

Ca și Alexandru cel Mare sau Iulius Cezar, numele lui Saladin poartă cu sine neprețuite atribute atemporale, după opt sute de ani de la moartea sa. La fel de faimos astăzi ca și atunci când i-a alungat pe cruciați din Ierusalim, marele dușman al lui Richard Inimă de Leu, personajul istoric Saladin a devenit legendar pe măsură ce s-au succedat generațiile care i-au spus povestea.

Dar cine a fost, cu adevărat, Saladin? Pentru a răspunde la această întrebare, istoricul A.R. Azzam afirmă că este esențial să înțelegem epoca în care a trăit. Lumea islamică a fost complet transformată de Renașterea sunnită din secolele al X-lea și al XI-lea, marea înflorire intelectuală care a integrat diferite curente de gândire islamică sub o singură umbrelă ortodoxă. Saladin a fost produsul acestei perioade de transformări, ceea ce a reprezentat și secretul succesului său.

Astfel, adevărata măreție a lui Saladin, susține Azzam, constă nu atât în faptele de pe câmpul de luptă, așa cum se crede în mod obișnuit, cât în viziunea sa spirituală și politică. Conducător onest și deschis, și-a uimit dușmanii, refuzând să intre în jocurile lor politice, și a reușit să închege o armată puternică, atrăgând oameni din toate zonele lumii musulmane. 


Cea mai importantă biografie a lui Saladin apărută în ultimii douăzeci de ani, fascinanta lucrare a lui A.R. Azzam reprezintă o lectură esențială pentru toți cei interesați de perioada cruciadelor, de istoria islamică și de originile Orientului Mijlociu modern. 

„A.R. Azzam a reușit să ne prezinte nu numai portretul unuia dintre cele mai interesante personaje ale istoriei, ci și al întregii epoci în care s-a format acesta.”  Edinburgh Evening News

 „O incursiune în acele timpuri îndepărtate, foarte bine scrisă.”  Irish News

Informaţii suplimentare
Autor Abdul Rahman Azzam
Traducător Sorin Șerb
Data apariției Februarie 2019
Copertă Flexicover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-565-3
new_isbn 9786067935653
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Saladin. Triumful Renașterii sunnite
Rating-ul tău

AZZAM, Abdul

ABDUL RAHMAN AZZAM și-a obținut doctoratul în studii islamice la Universitatea Oxford și este autorul mai multor volume, printre care și Rumi and the Kingdom of Joy (2000). Formația și cultura sa i-au permis să aibă acces atât la sursele originale arabe, cât și la cele vestice, oferindu-i o perspectivă unică asupra lumii islamice.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top