Ruyi. Imagini chinezești tradiționale de bun augur

Autor:

Yuan Yuan

Discount 31,74 lei Preţ standard 52,90 lei
Numai 499 ramase
SKU
BOK.0958

Folosind un limbaj ușor de înț­eles, cartea de față prezintă diverse modele de bun augur întâlnite în tablouri, ustensile de uz zilnic, piese de mobilier, articole vestimentare, podoabe, decupaje de hârtie sau broderii chinezești tradi­ționale. Imaginile și descrierile sugestive explică semnificația și întrebuințarea reprezentărilor respective în viaț­a de zi cu zi, punând în eviden­ță calitățile și spiritul culturii chineze.

Ruyi (如意 rúyì) este la origine un obiect utilizat pentru scărpinat, fabricat din oase de animale, bambus sau lemn, în formă de mână, are un mâner lung, iar pentru că «putea face pe plac oamenilor», a fost denumit ruyi («pe placul inimii»). Ulterior, acest tip de ustensilă a evoluat într-un obiect decorativ care simbolizează norocul, fiind lucrat de cele mai multe ori din aur sau jad.”

Informaţii suplimentare
Autor

Yuan Yuan

Traducător Ana-Maria Băjan
Data apariției Septembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-311-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Ruyi. Imagini chinezești tradiționale de bun augur
Rating-ul tău

Yuan Yuan s-a născut în 1990 și a absolvit Universitatea Normală Zhejiang, având specializarea în literatură comparată și literatură universală. Autoarea și-a obținut diploma de master în literatură și a scris lucrări cum ar fi Nebunia poeziei: Celebrându-l pe Zhi Zhang și articole literare precum „Lumea muritorilor: Istoria unui oraș” și „Tragedia comorilor naționale pierdute”.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top