Războiul unei familii 1914–2014

Discount 13,14 lei Preţ standard 21,90 lei
Numai 513 ramase
SKU
BOK.0068
Volumul este rezultatul cercetărilor întreprinse de unul dintre marii istorici ai Primului Război Mondial, Stéphane Audoin-Rouzeau.

Volumul este rezultatul cercetărilor întreprinse de unul dintre marii istorici ai Primului Război Mondial, Stéphane Audoin-Rouzeau.

După ce a scris despre combatanţii din tranşee şi experienţele trăite de aceştia, autorul a decis să-şi întoarcă privirea către cei apropiaţi.

Cu toate acestea, cartea nu este o poveste de familie sau un eseu de egoistorie. Nu este nici autobiografia unui istoric, ci descrierea modului în care Marele Război a influenţat existenţa familiei lui Audoin-Rouzeau vreme de trei generaţii, chiar dacă efectele ca atare depăşesc limitele vieţii acestora. 

Dincolo de individualităţile evocate în text, în prim-plan rămâne marea conflagraţie mondială.

În acest sens, este o carte de istorie, cu un discurs impresionant, sensibil şi bine stăpânit, în care autorul se străduieşte, în fond, să descopere istoria la nivelul omului.

„Textul este scurt, dar dens, uneori tulburător. El oferă, într-adevăr, mai multe grile de lectură. Regăsim povestea de formare a unui istoric care nu-şi ascunde nici părerile subiective, nici stângăciile […]. Războiul unei familii retrasează şi experienţa celor două conflagraţii prin care au trecut bunicii autorului. În cele din urmă, şi poate tocmai prin acest lucru volumul este atât de impresionant, sunt descrise cu fineţe relaţiile dintre generaţii începând cu Primul Război Mondial […].” Nicolas Offenstadt

Informaţii suplimentare
Autor Stephane Audoin-Rouzeau
Traducător Florin Ţurcanu
Imprint Corint Istorie
Copertă Flexicover
Nr. pagini 144
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-8623-56-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Războiul unei familii 1914–2014
Rating-ul tău

Stephane Audoin-Rouzeau

AUDOIN-ROUZEAU, Stéphane

STÉPHANE AUDOIN-ROUZEAU este profesor al prestigioasei Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris şi cel mai important  reprezentant al şcolii franceze de antropologie istorică a Primului Război Mondial. Printre celelalte cărţi ale sale se numără Les combattants des tranchées, Armand Colin, 1986;L’enfant de l’ennemi, 1914–1918, Aubier Collection historique, 1995; Combattre: une anthropologie historique de la guerre moderne (XIXe–XXIe siècle), Seuil, 2008; Les armes et la chair: trois objets de mort en 14–18, Armand Colin, 2009.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top