Războiul lumilor

Autor:

H.G.Wells

Discount 19,20 lei Preţ standard 24,00 lei
Numai 1964 ramase
SKU
BOK.0312

Războiul lumilor prezintă povestea unei invazii extraterestre care îi ia prin surprindere pe pământeni

Ziua de 30 octombrie 1938 era o duminică obişnuită. Cei mai mulţi americani ascultau cu interes ultimele producţii ale postului de radio CBS (Columbia Broadcasting Television). Această zi avea să rămână în istoria mediilor de comunicare în masă drept una dintre primele manifestări ale puterii şi influenţei transmisiilor radio. Un tânăr regizor de 24 de ani, pe numele său Orson Welles, aproape necunoscut în epocă, producea pentru postul de radio amintit o adaptare a romanului Războiul lumilor, publicat în 1898 de H.G. Wells.

 

Războiul lumilor prezintă povestea unei invazii extraterestre care îi ia prin surprindere pe pământeni. Interesant este că invadatorii marţieni respectă regulile biologiei şi ale fizicii, astfel încât, deşi sunt net superiori pământenilor din punct de vedere tehnologic, au dificultăţi în a se mişca liber din cauză că atmosfera Pământului este mai densă decât aceea a planetei de unde vin. Inteligenţa lor superioară le permite să inventeze arme distrugătoare cum ar fi Heat‑Ray („Raza Pârjolitoare”), un fel de tun cu laser care poate rade de pe faţa pământului oraşe întregi.

Informaţii suplimentare
Autor H.G.Wells
Traducător Cristina Jinga
Data apariției Martie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 240
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-096-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Războiul lumilor
Rating-ul tău

WELLS, H.G.

      H.G. Wells este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori britanici, ale cărui romane SF fac încă deliciul publicului, fiind adaptate, ecranizate, imitate și chiar parodiate. El a fost însă, înainte de a deveni unul dintre părinții literaturii de anticipație, un foarte serios biolog și unul dintre cei mai iconoclaști și progresiști gânditori ai tuturor timpurilor. Wells a îndrăznit să viseze o lume în care toate ființele umane se bucură de garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, dar și una în care oamenii au îmblânzit puterea atomului, au creat o enciclopedie universală care poate fi consultată de oricine, oriunde și oricând, beneficiază de televiziune și se confruntă cu problemele create de arme de neimaginat până la el (tancuri, bombardiere sau tunuri cu raze laser). Din vasta sa operă vom menționa doar câteva romane – Mașina timpului (1895), Insula Doctorului Moreau (1896), Omul invizibil (1897), Războiul lumilor (1898), Primii oameni pe Lună (1901), Noul Machiavelli (1911), Lumea eliberată (1914), Oameni asemenea zeilor (1923) −, precum și câteva dintre cele mai influente lucrări de non-ficțiune ale sale: Anticipări ale efectelor progresului științific și mecanic asupra vieții și gândirii umane (1901), Calea către o Ligă a Națiunilor (1919), Compendiu de istorie (1920), Creierul mondial (1938), Drepturile omului (1940), Perspectivele lui Homo Sapiens (1942).

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top