Povestea ceaiului

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1981 ramase
SKU
BOK.0419

Lucrarea este ghidul ideal pentru toți cei care îndrăgesc ceaiul ­și doresc să afle mai multe despre fascinanta sa istorie.

Expertă în istoria ceaiului, Wang Xufeng invită cititorul într-o captivantă călătorie de suflet în istoria celei mai iubite băuturi din lume. Autoarea împlete­ște iscusit mituri, legende, tradiții, poveș­ti de dragoste, dar ­și episoade pline de cruzime cu informații privind soiurile de ceai, metodele de cules ș­i procesare, ustensilele ­și vasele folosite la prepararea savuroasei licori. De asemenea, Wang Xufeng dedică rânduri pline de căldură ș­i sensibilitate marilor personalități care au schimbat pentru totdeauna destinul plantei cu frunze ve­șnic verzi ș­I strălucitoare. Legendarul Shen nong, maestrul Lu Yu, supranumit înțeleptul ceaiului, pictorul Yan Liben, cărturarul român Nicolae Milescu Spătarul, prințesa portugheză Ecaterina de Braganza, împăratul Zhao Ji, poetul Su Dongpo sunt doar câțiva dintre cei cărora ceaiul le datorează astăzi celebritatea. Bogată în informații inedite ­și minunat ilustrată, lucrarea este ghidul ideal pentru toți cei care îndrăgesc ceaiul ­și doresc să afle mai multe despre fascinanta sa istorie.

Informaţii suplimentare
Autor Wang Xufeng
Traducător Ana Avram
Data apariției Mai 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 240
Format 13 x 23 cm
ISBN 978-606-793-372-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Povestea ceaiului
Rating-ul tău

Xufeng, Wang

WANG XUFENG este una dintre cele mai iubite scriitoare din China și, totodată, o expertă în istoria ceaiului. S-a născut în provincia Zhejiang în 1955 și este absolventă a Facultații de Istorie din cadrul Universității Hangzhou. În prezent, este cercetător la Muzeul Național al Ceaiului și vicepreședinte al Asociației Scriitorilor din Zhejiang. De asemenea, este întemeietoarea Catedrei de cultura ceaiului din cadrul Universității de Agricultură și Silvicultură din Zhejiang, singura instituție de învățământ superior din lume care oferă posibilitatea de a studia temeinic și riguros istoria și evoluția ceaiului. Cea mai cunoscută opera a sa este Trilogia ceaiului, pentru care a fost recompensată, în anul 2000, cu unul dintre cele mai importante premii literare oferite de Asociația Scriitorilor din China.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top