pentru comenzi mai mari de 200 lei
Povestea ceaiului
Lucrarea este ghidul ideal pentru toți cei care îndrăgesc ceaiul și doresc să afle mai multe despre fascinanta sa istorie.
- 240 pagini
- 13 x 23 cm
- Flexicover
- vezi toate detaliile
Expertă în istoria ceaiului, Wang Xufeng invită cititorul într-o captivantă călătorie de suflet în istoria celei mai iubite băuturi din lume. Autoarea împletește iscusit mituri, legende, tradiții, povești de dragoste, dar și episoade pline de cruzime cu informații privind soiurile de ceai, metodele de cules și procesare, ustensilele și vasele folosite la prepararea savuroasei licori. De asemenea, Wang Xufeng dedică rânduri pline de căldură și sensibilitate marilor personalități care au schimbat pentru totdeauna destinul plantei cu frunze veșnic verzi șI strălucitoare. Legendarul Shen nong, maestrul Lu Yu, supranumit înțeleptul ceaiului, pictorul Yan Liben, cărturarul român Nicolae Milescu Spătarul, prințesa portugheză Ecaterina de Braganza, împăratul Zhao Ji, poetul Su Dongpo sunt doar câțiva dintre cei cărora ceaiul le datorează astăzi celebritatea. Bogată în informații inedite și minunat ilustrată, lucrarea este ghidul ideal pentru toți cei care îndrăgesc ceaiul și doresc să afle mai multe despre fascinanta sa istorie.
Autor | Wang Xufeng |
---|---|
Traducător | Ana Avram |
Data apariției | Mai 2018 |
Copertă | Flexicover |
Nr. pagini | 240 |
Format | 13 x 23 cm |
ISBN | 978-606-793-372-7 |
Xufeng, Wang
WANG XUFENG este una dintre cele mai iubite scriitoare din China și, totodată, o expertă în istoria ceaiului. S-a născut în provincia Zhejiang în 1955 și este absolventă a Facultații de Istorie din cadrul Universității Hangzhou. În prezent, este cercetător la Muzeul Național al Ceaiului și vicepreședinte al Asociației Scriitorilor din Zhejiang. De asemenea, este întemeietoarea Catedrei de cultura ceaiului din cadrul Universității de Agricultură și Silvicultură din Zhejiang, singura instituție de învățământ superior din lume care oferă posibilitatea de a studia temeinic și riguros istoria și evoluția ceaiului. Cea mai cunoscută opera a sa este Trilogia ceaiului, pentru care a fost recompensată, în anul 2000, cu unul dintre cele mai importante premii literare oferite de Asociația Scriitorilor din China.