Portretul unei doamne

Discount 48,43 lei Preţ standard 74,50 lei
Numai 1000 ramase
SKU
BOK.1059

O capodoperă a realismului psihologic, care oferă o reprezentare subtilă a relațiilor de putere manifestate între europeni și americani, dar și între sexele opuse. 

Portretul unei doamne (1881), o capodoperă a realismului psihologic și una dintre cele mai apreciate scrieri ale autorului, o înfățișează pe Isabel Archer, o frumoasă americancă plină de viață, care se mută pentru o perioadă în Europa, la invitația mătușii sale înstărite. Spirit independent, dar naivă, tânăra și grupul de egocentrici care roiesc în jurul ei oferă o reprezentare subtilă a relațiilor de putere manifestate între europeni și americani, dar și între sexele opuse. 

 

„În spatele portretizării sofisticate a moravurilor și personalităților, […] lumea Portretului este o lume amenințătoare, adesea fatală, [o lume] a represiunii și anihilării, în care nimeni nu e fericit și nimeni nu e salvat.” Fred Kaplan 

 

„Pe parcursul romanului, Isabel […] devine, în fața noastră, carne, sânge și suflet – o persoană adevărată, cu care ne identificăm.” Jill Bialosky, Independent  

 

„Prin acest excepțional roman […], Henry James a înnobilat însăși arta narațiunii, afirmându-i odată pentru totdeauna rangul estetic suprem.” Anca Peiu, în „Prefață” 

Informaţii suplimentare
Autor

Henry James

Ilustrator Ilustrație copertă: Philip de László, Violet Rawson, Lady Leconfield (1892–1956)
Traducător Cristina Jinga
Prefață Anca Peiu
Imprint Corint Clasici ai Literaturii
Gen Ficțiune istorică, Literatură clasică
Vârsta +16 ani
Data apariției Mai 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 816
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060885443
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Portretul unei doamne
Rating-ul tău

Henry James

JAMES, Henry

Nascut pe data de 15 aprilie 1843, la New YorkHENRY JAMES este unul dintre cei mai originali si mai prolifici scriitori de limba engleza. Pasiunea pentru literatura a mostenit-o de la tatal sau, Henry James senior fiind o personalitate cunoscuta in cercurile literare americane, la jumatatea secolului al XIX-lea. Debutul sau literar se concretizeaza la varsta de 21 de ani, cand publica prima sa nuvela. In 1871, apare in foileton, apoi in volum, primul sau roman, Watch And WardDaisy Miller, roman aparut in 1879, inaugureaza seria capodoperelor sale, continuata cu Portretul unei doamne (1881), Bostonienii (1886),Aripile porumbelului (1902), Ambasadorii (1903), Un baietel si restul (1913), Insemnarile unui fiu si frate(1914). Moare pe 28 februarie 1916, lasand in urma sa o opera de mare valoare.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top