Pe cămilă, prin Tunisia

Discount 23,04 lei Preţ standard 38,40 lei
Numai 494 ramase
SKU
BOK.0980

Jurnal de călătorie în Tunisia

Când eram adolescentă, mama – ca orice mamă de adolescentă – mă mustra mereu că stau cocoșată. „Parcă ești o cămilă!” – îmi spunea, cu iubire, lovindu-mă ușor cu palma peste spatele curbat, pentru a-mi obliga pieptul să iasă înainte. De atunci, cămilele mi-au devenit foarte dragi. Le simțeam ca pe niște „rubedenii” îndepărtate, de care mă leagă fire neprevăzute, și în fiecare călătorie a mea în spații exotice căutam să mă „întâmplu” în preajma blândelor „corăbii ale deșertului”, să le mângâi pe creștet – dacă erau îngenuncheate – sau chiar să le încalec, fie și contra unui cost piperat, perceput de câte un localnic sufocat de sărăcie.

Cocoțată metaforic în spinarea cămilei tunisiene, am vizitat, iată, pentru mine și pentru tine, „Europa” Africii – țara desprinsă din istorie și pornită curajos pe nisipurile mișcătoare ale Prezentului.

Vino cu mine, îți voi face loc pe spatele vehiculului meu blând și-ți voi arăta locuri încărcate de Trecut, te voi plimba prin resorturi răvășitor de elegante, îți voi face cunoștință cu un popor și-ți voi vorbi despre Allahul său și despre cumințenia pe care acesta a așezat-o în supușii lui. Te voi învăța cum să trăiești în verile ce fierb Africa, îți voi servi curmale și îți voi șopti cum să târguiești prin bazaruri ca să nu ieși niciodată în pierdere, dar și cum să te bucuri de bunătățile cu care ospitalierii tunisieni îți inundă farfuria.

Iar la sfârșit, lăsând pe prosopul de pe plajă cartea ajunsă la ultima filă, ne vom stinge arșița trupului în albastrul de poveste al Mediteranei!

 

„Prin intermediul celui mai recent jurnal pe care îl semnează, autoarea rostește către noi o chemare. Așa cum numai muezinii cheamă credincioșii la rugăciune, din siluetele minaretelor, încă de la prima lacrimă de lumină picurată de Soare. Ea ne invită să traversăm, într-o caravană epică, Tunisia, prezentată, fermecător, ca pe «o poveste și deopotrivă o poezie, pe care, pentru a o descifra, trebuie să-ți deschizi mintea și sufletul».” ADRIAN ARTENE, jurnalist

Informaţii suplimentare
Autor

Marina Almasan

Prefață Constantin Tudor, Adrian Artene, Corina Muntean
Data apariției Octombrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 176
Format 13 x 20 cm
ISBN 978‑606‑088‑377‑7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Pe cămilă, prin Tunisia
Rating-ul tău

Marina Almasan

ALMĂŞAN, Marina

    MARINA ALMĂŞAN este un cunoscut om de televiziune, însă cariera ei ascunde şi numeroase antecedente în ale scrisului. În studenţie a fost, timp de trei ani, redactor-şef la revista Academiei de Studii Economice, iar în perioada pre-decembristă a avut multiple colaborări în presa vremii, la revistele Viaţa studenţească, Scânteia tineretului, Contemporanul, Urzica, şi a obţinut numeroase premii literare. După decembrie '89, deşi a fost aproape în totalitate absorbită de televiziune, a continuat să cocheteze cu scrisul. Dincolo de numeroase scenarii pentru filme documentare şi show-uri de televiziune, în 2004 publică, la Editura Niculescu, un volum pentru copii - Cele şapte păţanii ale lui Victoraş. În perioada 2008-2010, deţine o rubrică permanentă în ziarul Adevărul de duminică, intitulată "Destăinuiri". Din toamna anului 2011, acceptă propunerea omului de afaceri timişorean Georgică Cornu de a susţine o rubrică permanentă în săptămânalul acestuia, Mehedinţeanul. Începând din 2012 are o rubrică permanentă în ziarul Ring.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top