Omul de Neanderthal. O poveste rescrisă de știința modernă

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1958 ramase
SKU
BOK.0448

O poveste rescrisă de știința modernă

Potrivit unui studiu publicat în anul 2014 de prestigioasa revista americană SCIENCE, 20% din genomul neanderthalian ar fi supraviețuit la nivel global în rândul populațiilor moderne din Europa și Asia. Acest fapt se explică prin încrucișarea lui Homo sapiens cu omul de Neanderthal, care a trăit în Eurasia în urmă cu circa 400 000 de ani și a dispărut de circa 30 000 de ani.

Noile descoperiri arheologice și studiile antropologice au schimbat în ultimii ani percepția asupra neanderthalienilor. În ciuda prejudecăților curente, specialiștii susțin că omul de Neanderthal avea un comportament social, o adevărată cultură: își îngropa morții, își îngrijea bolnavii, era un vânător puternic, desăvârșit, culegea fructe de mare și, ceea ce până mai ieri părea incredibil, comunica prin intermediul limbajului articulat.

Dimitra Papagianni și Michael A. Morse analizează argumentat modul în care, sute de mii de ani, neanderthalienii au evoluat în Europa, în paralel cu dezvoltarea lui Homo sapiens în Africa, cum cele două specii au migrat în Asia și în alte zone, propunându-ne prima narațiune cronologică completă a existenței lor. Felul atent în care cei doi autori tratează această temă adaugă dramatism unei povești istorice reale.

Informaţii suplimentare
Autor Dimitra Papagianni
Michael A.Morse
Traducător Sorin Șerb
Data apariției Noiembrie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-462-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Omul de Neanderthal. O poveste rescrisă de știința modernă
Rating-ul tău

PAPAGIANNI, Dimitra

DIMITRA PAPAGIANNI a absolvit Universitatea Cambridge, fiind specializată în cultura Paleoliticului. Și-a scris teza de doctorat despre siturile neanderthaliene din nord-vestul Greciei, regiunea unde s-a născut. A făcut cercetări în sud-estul Europei, investigând comportamentul omului de Neanderthal și apariția omului modern. Ține cursuri la universitățile Southampton, Cambridge, Oxford și Bath. A scris Omul de Neanderthal împreună cu soțul ei Michael A. Morse. Alături de cei trei copii ai lor, ei trăiesc în Westchester, statul New York.

 

MORSE, Michael

MICHAEL A. MORSE și-a luat doctoratul în istoria științei, fiind specializat în istoria arheologiei britanice. A publicat mai multe volume pe diverse teme, de la istoria celților (How the Celts Came to Britain: Druids, Ancient Skulls and the Birth of Archaeology), la regulile de baseball (All-New Baseball Brainteasers).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top