O englezoaică într-un harem turcesc

Discount 19,83 lei Preţ standard 30,50 lei
Numai 1964 ramase
SKU
BOK.0447

Volumul reprezintă o colecție de însemnări originale scrise de ziarista și sufrageta Grace Ellison pentru Daily Telegraph despre șederea sa în haremul unui nobil turc. 

Publicat pentru prima dată în 1915, volumul reprezintă o colecție de însemnări originale scrise de ziarista și sufrageta Grace Ellison pentru Daily Telegraph despre șederea sa în haremul unui nobil turc. Dornică să risipească imaginea cu iz senzaționalist pe care o aveau occidentalii despre haremul turcesc, Ellison zugrăvește un portret intim al vieții luxoase, dar izolate, a femeilor în zona casei care le era dedicată. Printre temele abordate se numără moda, evenimentele sociale, poligamia și legăturile din familie. Pe lângă descrierea vieții în interiorul haremului, autoarea oferă un comentariu critic plin de pasiune despre statutul femeilor din Turcia, discutând despre rolul religiei și al naționalismului în viața acestora. Cum sfârșitul cărții coincide cu începutul Primului Război Mondial, cartea este un instantaneu captivant al societății turcești în tranziție de la epoca otomană la aceea a republicii moderne.

„Grace Ellison se transpune, pur și simplu, în pielea unei femei orientale pentru a sesiza mai bine realitățile și pentru a înlătura prejudecățile și falsa înțelegere a modului de viață otoman. Nu a fost o încercare ușoară, mai ales că atunci, ca și astăzi, abordările superficiale deformau adevărul. [...] Deși scrisă în 1915, prin valoarea mesajului, lucrarea lui Grace Ellison devine un arc peste timp, care ar putea fi la un moment dat cheia înțelegerii dramelor care se desfășoară în Orient.” Călin Felezeu

Informaţii suplimentare
Autor Grace Ellison
Traducător Mihai Manea
Data apariției Octombrie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 208
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-435-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:O englezoaică într-un harem turcesc
Rating-ul tău

ELLISON, Grace

GRACE ELLISON, născută în Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost jurnalistă pentru Daily Telegraph și sufragetă. A călătorit în Imperiul Otoman și a stat o vreme într-un harem turcesc. În urma acestei experiențe, în 1915, a publicat volumul O englezoaică într-un harem turcesc.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top